Snapchat Karanlık Modu Nasıl Açılır

Sıradaki içerik:

Snapchat Karanlık Modu Nasıl Açılır

e
sv

Shopalm, Orta Asya’nın Ürünlerini Dünyaya Satacak

06 Haziran 2022 15:27

Kadın emeği, Shopalm ile globale açılıyor

Güvenli ve kolay mağazacılık girişimi Shopalm, global olma yolunda hızla ilerliyor. “Avuç içinizdeki mağaza” mottosuyla çalışmalarını sürdüren Shopalm Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Umut Yalçın, başta Azerbaycan olmak üzere tüm Orta Asya ülkeleri ve Güney Afrika’da ilerlediklerini belirtti.

Shopalm Türk kadınının el emeği göz nuru yaratıcı ürünlerini online’dan sattı, hem ev ekonomisine, hem de ülke ekonomisine katkı yarattı. Sırada bu ürünlerin pazaryeri ile dünyaya açılması var.

Türk ve dünya kadınlarının emeklerinin toplandığı pazar yeri 

Türk ve dünya kadınlarının el emeklerinin toplandığı bir pazar yeri olma hedefinde hızla yol alan Shopalm, girişimcilere sunduğu önemli avantajlarla öne çıkıyor. Dijital çağın hızla dönüştürdüğü dünyada tüm süreçlerde kullanıcısının yanında olan Shopalm ertesi gün ödeme, düşük komisyon oranları, danışmanlık ve eğitim hizmetleriyle fark yaratıyor. Çeşitli kooperatiflerle işbirliği yapan Shopalm eğitimle dijital pazarda rekabet avantajı sunuyor. Ücretsiz eğitimler düzenleyen Shopalm bu şekilde binin üzerinde kadın girişimciye ulaşmış durumda. “Öncelikli hedefimiz Türkiye’de ve Orta Asya’da kadın girişimcilerin el emeği göz nuru ürünlerini nasıl satacaklarını öğretmek. Kargolama, ürün paketleme, sosyal medya yönetimi, reklam, müşteri hizmetleri vb. gibi dijital pazarlamanın tüm süreçlerini en iyi şekilde kotaracak eğitimler vermek istiyoruz. Bunun için başta kadın kooperatifleri olmak üzere işbirliklerine gidiyor ve ücretsiz eğitimler düzenliyoruz.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası tarafından hayata geçirilen kadın gücü projesinde de yer alarak eğitimler vereceğiz” diyen Shopalm Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Umut Yalçın, Shopalm olarak eğitimlerini Anadolu’ya ve Türki Cumhuriyetlerine taşıyacaklarını belirtti.

2021 yılında bireysel satıcılar özellikle de sosyal medyadan satış yapmak isteyen girişimci kadınlar için kolay ve güvenilir e-ticaret sistemi olarak kurulan Shopalm, 2022 nin ilk çeyreğinde ilk yıldaki işlem hacminin 2 katına ulaştı.

Shopalm kayıtdışı ekonomiyi de önledi ve platformda satılan ürünler, pandemide küçük işletmelerin ve bireysel girişimcilerin en büyük destekçisi oldu.

 

Kadın girişimcileri destekleyen sosyal sorumluluk projesi 

Başkent merkezli markanın kurucusu Umut Yalçın, Shopalm markasının girişimci kadınları destekleyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulduğunu anlatıyor: “Çocuğuma Ankara Kale çevresindeki el emeği ürünlerini satan girişimci kadınlardan bez bebek hediye almak istemiştim. Ancak oraya gittiğimde pandeminin şartları fazlasıyla zorlaştırdığını ve birkaç tezgah dışında hiç satıcı kalmadığını üzüntüyle görmüştüm. Onlar için neler yapabiliriz sorusuyla Shopalm için temelleri atmış olduk.

Pandemi evde bir şeyler üretmenin zorunluluğunu getirdi. Ya erkekler ya da kadınlar işsiz kaldı. Bu durumda evde üretkenliğin artması gerekti. Dijitale yönelmek bir zorunluluk halini aldı. Dijital pazarlamayı kolay, ulaşılabilir, sürekli hale getiren ve ücretsiz eğitimlerle büyüten Shopalm böylece kuruldu. E-ticareti demokratik hale getirmeyi amaçladık. Girişimcilerimizin yüzde 97’si kadın. 1000 girisimcimiz var. Ayda 600 bin TL lik işlem hacmimiz gercekleşiyor. Hızla büyüyoruz ve yakında 1 milyonun TL üzerine çıkacağız.”

Shopalm kullanıcısı o gün sitesine kaç kişi girdi, hangi ürün ne kadar tıklandı ve hangi ürünle ne kadar zaman geçirildi gibi verileri çok kolay bir şekilde görebiliyor, planlamalarını yapabiliyor. Bu analiz özeliğinin başka platformlarda olmadığını aktaran Umut Yalçın, bunun da kendilerini güçlü kılan bir özellik olduğunu vurguluyor.

Shopalm Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Umut Yalçın

Fark yaratan, güçlü özellikler 

Umut Yalçın kendilerini güçlü kılan diğer özelliklerini ise şöyle sıralıyor: “Eğitimlerimiz devam ediyor, ödemelerimiz çok düzenli. Çift taraflı güvenlik protokolumuz vardır. Arka yapay bir zeka ile ürünün teslim edilip edilmediği kargolama süreçlerini takip ediyoruz. Müşteri hizmetlerimiz ürünlerin takibini yapar ve alıcıya ürünle ilgili sorular sorar.

Kargo ile yaptığımız özel anlaşma ile girişimcilerimiz çok uygun fiyata kargo gönderimini yapıyor.

Bireysel girişimcilerin domain almasına gerek yok. Bizim platform üzerinden mağaza açabiliyor. Instagram ve facebook mağazalarımız ile entegrasyonu var. Müşteri danışmanlarımızda herkesin cep telefonu vardır. Sorunları görüp direkt arayıp çözümleri sunarlar.”

Shopalm Güney Afrika’ya uygulanacak 

Güney Afrika’da her yerde yaygın şekilde kredi kartının kullanılmasından dolayı Türkiye’deki Shopalm’ı Güney Afrika’ya uygulamak üzere öncelikli ülke olarak seçtiklerini belirten Umut Yalçın, Türki Cumhuriyetlerinde başta Azerbaycan’da ilerlediklerini, yakında temsilcilik açacaklarını aktardı: “Büyüyen bir ekonomi ve sosyal medya kullanımı Azerbeycan’da çok fazla. Kırgızistan, Özbekistan gibi bir çok ülkede çok fazla el emeği ürünleri var. Bizim önem verdiğimiz konu bu. Aynı şekilde Afrika ülkelerinden ürünler toplamayı planlıyoruz. Ama önceliğimiz Türki Cumhuriyetleri. Sonrasında tüm Orta Asya’nın pazar yeri gibi konumlanıp, ürünlerini toplayıp dünyaya satmayı hedefliyoruz. Bu kısa vadeli bir proje değil uzun soluklu bir proje.”

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!