Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
RAM yükseltmesi yapmak için beklemeyin – söylentilere göre PC belleği yakında daha pahalı olacak
Meta’nın Messenger’ı küçültmeye devam etmesinin bir sonucu olabilir
Meta, ilk lansmanından üç yıl sonra Facebook ve Instagram’ın çapraz mesajlaşma özelliğini devre dışı bırakmaya karar verdi.
Şirket 2020 yılında uygulamalar arası sohbetleri kullanıma sunarak iki platformdaki kullanıcıların birbirleriyle kolaylıkla konuşabilmelerini sağlamıştı. Hatta CEO Mark Zuckerberg’in bir noktada Meta’nın tüm mesajlaşma uygulamalarının birlikte çalışmasını istediğini söylemesiyle birlikte birlikte çalışabilirliği genişletme planları bile vardı. Ancak yakın zamanda güncellenen Instagram Yardım Merkezi sayfasında iletişimin “Aralık 2023 ortalarında” sona ereceği belirtildiği için bu hayaller suya düştü. Kesin bir tarih verilmedi.
Destek web sitesi, devre dışı bırakıldıktan sonra ne olacağını ortaya koyuyor. “Yeni konuşmalar veya aramalar başlatamamanın” yanı sıra, bir Facebook hesabıyla yapılan önceden var olan tüm sohbetler artık salt okunur hale gelecek. Facebook kullanıcıları da bir Instagram profilinin Etkinlik Durumunu göremeyecek veya herhangi bir okundu bilgisini görüntüleyemeyecek. Ayrıca, Meta hiçbir sohbeti Messenger’a taşımayacak. Yeni bir sohbet başlatmak istiyorsanız, ilgili platformda sıfırdan başlamanız gerekecek.
Gelecek için hazırlanıyor
Şu anda bunun neden gerçekleştiğine dair hiçbir fikrimiz yok. Meta henüz bu hamleyi açıklayan resmi bir duyuru yapmadı. Ancak 9To5Google, bunun Avrupa’nın Dijital Pazar Yasası (DMA) ile bir ilgisi olabileceğini teorize ediyor.
Size hızlandırılmış bir kurs vermek gerekirse, Avrupa Birliği 2022 yılında büyük teknoloji şirketlerinin (ya da tasarının deyimiyle “kapı bekçilerinin”) teknoloji endüstrisi üzerinde tekel oluşturmasını engellemek için DMA’yı kabul etti. Yasadaki hükümlerden biri, bu büyük şirketlerin “mesajlaşma platformları arasında birlikte çalışabilirlik sunması” ve AB’nin yetki alanına girmesi gerektiğidir. Meta’nın bir süredir SMS standardı desteğini sonlandırmak ve Messenger Lite’ı kapatmak da dahil olmak üzere Messenger hizmetini küçülttüğünü belirtmek önemlidir.
Şirket bunun yerine WhatsApp’ı ana, DMA uyumlu mesajlaşma hizmeti olarak destekleyebilir. WABetaInfo, geçtiğimiz Eylül ayında Meta’nın WhatsApp kullanıcılarının üçüncü taraf uygulamalara mesaj göndermesine izin vermek için çalıştığına dair kanıtlar buldu. Bu desteğin resmi olarak ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi yok, ancak yakında olabilir. DMA tarafından gatekeeper olarak belirlenen her şirket 6 Mart 2024 tarihine kadar yasaya uymak zorunda.
Meta’ya ulaşarak çapraz sohbet özelliğinin ne zaman çevrimdışı olacağına dair kesin bir tarih verip veremeyeceklerini ve bunu neden yaptıklarını açıklayıp açıklayamayacaklarını sorduk. Haber daha sonra güncellenecektir.
Daha fazla haber için;
IBM, yeni antikor keşiflerine yardımcı olmak için yapay zekasını kullanmak istiyor
Yorum Yaz