Google akıllı saat sahiplerine cüzdan uygulamasını sunuyor

Sıradaki içerik:

Google akıllı saat sahiplerine cüzdan uygulamasını sunuyor

e
sv

Google, Gemini ve Andorid Auto için yeni özellikler getiriyor

26 Şubat 2024 14:12

Google, bu yıl düzenlenen MWC etkinliğinden Gemini’nin yeni güncellemesini duyurdu. Güncelleme içeriğinde: mesaj entegrasyonu, sürüş esnasında kullanılabilecek yapay zeka destekli metin özetlemeleri gibi birçok Android güncellemesi yer alıyor. Bu haftadan itibaren, mesajlaşma özelliğini kullanan kullanıcılar, mesajlaşma uygulamasından çıkmadan Google’ın Chatbot sistemine erişebilecek. Mesajlaşma sistemindeki Gemini, metin taslağı hazırlamak ve etkinlik planlamaya yardımcı olmak gibi temel görevleri yerine getirebilecek. Sıkıldığınız zaman ise en yakın arkadaşınız olacak ve Gemini ile sohbet edebileceksiniz. Google, özelliğin beta sürümünde olduğunu doğruladı. Bu nedenle kısa vadede yalnıza İngilizce olarak hizmet verileceği açıklandı

Android Auto yolculuk esnasında gelen mesajların dikkatinizi dağıtmasını en aza indirgeyecek şekilde yapay zekadan destek alacak. Grup sohbeti, gelen uzun mesaj metinleri gibi içerikleri ise otomatik olarak özetleyerek kısa versiyonunu size sesli bir şekilde okuyacak. Ayrıca mesajlara dayalı yanıt metinleri ve basit işlemleri önerecek, böylece tek bir dokunuşla işlemleriniz halledebileceksiniz. Bu da sürüş kalitesini etkilemeden, kullanıcılara güvenli bir yolculuk sağlayacak.

Google ayrıca MWC’de, Lookout uygulamasında yapay zeka tarafından oluşturulan resim ve yazılar da dahil olmak üzere Android için bazı yeni erişilebilirlik özelliklerini duyurdu. Lookout çevrimiçi olarak bulunan veya mesajlarla alınan görseller için açıklamalar oluşturabilecek ve bunları kullanıcıya yüksek sesle okuyabilecek. Bu özellik başlangıçta yalnızca İngilizce dil desteği ile sunulsa da zamanla bütün dünya dillerine destek verecek.

Android güncellemeleri ayrıca Spotify için Spotify Connect adı verilen yeni yayınlama kontrollerini de içeriyor; böylece kullanıcılar, kulaklıktan hoparlöre kadar cihazları arasında sorunsuz bir şekilde geçiş sağlayabilecek.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!