Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Google.org, düşünce kuruluşları ve akademik kurumlar için yapay zeka odaklı fonlara 20 milyon dolar yatırım yapacak
Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği, Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında şu ya da bu şekilde bekçi olarak kabul edilmesi gereken altı büyük teknoloji şirketini belirledi. Ve sadece birkaç gün sonra, WABetaInfo’nun ilk olarak bildirdiği gibi, WhatsApp’ın yeni bir beta sürümü “üçüncü taraf sohbetleri” adı verilen yeni bir ekran içeriyor – bu yeni AB düzenleyici çerçevesinin ilk örneğini temsil ediyor.
Bu yeni ekran, popüler mesajlaşma servisinin Android uygulamasının geliştirme sürümünde yer alıyor. Bu, varsayılan WhatsApp gelen kutunuzdan ayrı olan yeni bir bölüm. Şu anda görülecek bir şey yok, ancak WhatsApp’ın diğer mesajlaşma uygulamalarını kullanan kişilerden gelen mesajları görmek için özel bir menü açmanıza izin vereceği düşünülüyor.
AB altı bekçiyi – Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta ve Microsoft – belirlediğinde, listeyi her kategoride temel platform hizmetleriyle farklı kategorilere ayırdı. Bu nedenle bazı şirketler birden fazla listede yer alıyor.
Örneğin Google, birden fazla “aracılık” hizmetinin (Google Maps, Google Play, Google Shopping) yanı sıra şirketin reklam dağıtım sistemi, bir web tarayıcısı (Chrome), bir işletim sistemi (Android), bir arama motoru ve bir video paylaşım platformu (YouTube) dahil olmak üzere bekçilik hizmetleri olarak değerlendirilebilecek çeşitli hizmetler sunmaktadır.
Meta da çeşitli kategorilerde yer almaktadır. Şirket iki baskın sosyal ağ (Facebook ve Instagram), bir aracılık hizmeti (Meta Marketplace) ve bir reklam platformu işletmektedir. Bu hizmetlere ek olarak, özellikle bir kategoride Meta açık ara lider – ve bu da mesajlaşma uygulamaları.
AB, mesajlaşma uygulamaları için Numaradan Bağımsız Kişilerarası İletişim Hizmeti anlamına gelen N-IICS kısaltmasını kullanıyor. Bu, kısa mesajlardan değil mesajlaşmadan bahsettiğimizi söylemek için kullanılan düzenleyici bir jargon. DMA kapsamına giren iki mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve Messenger’dır.
2022’de AB, mesajlaşma platformları için birlikte çalışabilirliğin, kapı bekçilerinin mesajlaşma hizmetleri için temel bir gereklilik olduğunu söyledi. Başka bir deyişle, Signal, Telegram ya da Snapchat kullanan kişiler, WhatsApp ya da Messenger hesabı oluşturmak zorunda kalmadan WhatsApp ve Messenger kullanıcılarına mesaj gönderebilecekler.
Dolayısıyla WhatsApp’ın bugünkü yeni Android beta sürümü. WhatsApp geliştirme ekibi, Meta’nın üçüncü taraf mesajlaşma programlarına destek eklemek için fazla zamanı olmadığından birlikte çalışabilirlik üzerinde çalışmaya başladı. Gatekeeper’ların tüm yükümlülüklere uymak için altı ayı var, bu da birlikte çalışabilirliğin Mart 2024’te yayında olması gerektiği anlamına geliyor.
Apple’ın mesajlaşma protokolü iMessage’ın neden temel mesajlaşma hizmetlerinin bir parçası olmadığını merak edebilirsiniz. Apple, mesajlaşma hizmetinin 45 milyondan fazla kullanıcı eşiğini karşılamadığını söylüyor.
Dosya paylaşımı, video görüşmeleri ve sesli mesajlar gibi gelişmiş özellikler söz konusu olduğunda Meta’nın WhatsApp’ta birlikte çalışabilirliği nasıl uygulamayı seçtiğini görmek ilginç olacak. Uçtan uca şifrelemenin üçüncü taraf hizmetlerle de çalışması gerekecek. Başka bir deyişle bu, WhatsApp ekibi için teknik açıdan önemli bir projenin temel atma törenidir.
Daha fazla bülten için;
ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE® Edition Teknoloji ve sokak modasını buluşturan tasarım
Yorum Yaz