Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Yeni iOS özelliği, işlevselliği devre dışı bırakmadan iPhone’unuzu onarım için hazırlamanıza yardımcı olabilir
Nvidia, yapay zeka girişimlerine yatırım yapmaya devam ediyor ve en son güncellemesi sayesinde en sonuncusu olan ChatRTX de bir istisna değil.
Teknoloji devine göre ChatRTX, “kendi içeriğinize bağlı bir GPT büyük dil modelini (LLM) kişiselleştirmenizi sağlayan bir demo uygulaması”. Bu içerik bilgisayarınızın yerel belgelerini, dosyalarını, klasörlerini vb. içeriyor ve esasen bu bilgilerden özel bir yapay zeka sohbet kutusu oluşturuyor.
İnternet bağlantısı gerektirmediğinden, kullanıcılara tüm bu bilgisayar dosyalarının altında gömülü olabilecek sorgu yanıtlarına hızlı erişim sağlar. Son güncellemeyle birlikte, Google Gemma ve açık, iki dilli (İngilizce ve Çince) bir LLM olan ChatGLM3 dahil olmak üzere daha da fazla veriye ve LLM’ye erişebiliyor. Ayrıca yerel olarak fotoğraf arayabilir ve kullanıcıların yapay zeka destekli bir konuşma tanıma programı aracılığıyla ChatRTX ile sohbet etmelerine olanak tanıyan Whisper desteğine sahiptir.
Nvidia, ChatRTX’in yapay zekasını güçlendirmek için TensorRT-LLM yazılımını ve RTX grafik kartlarını kullanıyor. Ve yerel olduğu için, çevrimiçi yapay zeka sohbet robotlarından çok daha güvenli. ChatRTX’i ücretsiz olarak denemek için buradan indirebilirsiniz.
Yapay zeka etik ikileminden kurtulabilir mi?
Başkalarının çevrimiçi çalışmaları üzerinde eğitim almak (okumak: çalmak) yerine bilgisayarınızdaki yerel verileri kullanan bir YZ sohbet robotu kavramı oldukça ilgi çekicidir. Telif hakkıyla korunan eserleri izinsiz kullanma ve istifleme konusundaki etik ikilemi çözüyor gibi görünüyor. Aynı zamanda birçok bilgisayar kullanıcısını rahatsız eden başka bir uzun vadeli sorunu da çözüyor gibi görünüyor – aslında dosya gezgininizde uzun süredir gömülü olan dosyaları veya en azından içinde sıkışmış bilgileri bulmak.
Bununla birlikte, son derece sınırlı veri havuzunun sohbet robotunu nasıl olumsuz etkileyebileceği sorusu da ortada. Kullanıcı yapay zekayı eğitme konusunda özellikle yetenekli değilse, bu durum gelecekte ciddi bir sorun haline gelebilir. Elbette, yalnızca bilgisayarınızdaki bilgileri bulmak için kullanmak gayet iyi ve büyük olasılıkla doğru kullanımdır.
Ancak bir yapay zeka sohbet robotunun amacı benzersiz ve anlamlı konuşmalar yapmaktır. Belki de bunu yaygın hırsızlık olmadan yapabileceğimiz bir zaman vardı, ancak şirketler yapay zekalarını diğer sitelerden çalınan kelimelerle güçlendirdi ve şimdi geri dönülmez bir şekilde bağlandı.
Yorum Yaz