Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Yapay zeka geldi çattı, hazır mısınız?
LG, gelecekteki büyümesi için akıllı fabrikaları göz önünde bulundurarak kendisini işletmeler arası (B2B) bir deve dönüştürerek tüketim mallarının ötesine geçmeye hazırlanıyor.
The Korea Economic Daily’nin haberine göre LG, kısa bir süre önce araştırma ve geliştirme merkezi altında bir akıllı fabrika iş bölümü kurarak geleneksel ev aletleri markasından önemli bir değişimin sinyalini verdi.
Güney Koreli dev, özellikle akıllı fabrikalar için B2B hizmetlerini yeni büyüme alanı olarak belirledi. İşletme uzmanlığı ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı tesislerinden yararlanmayı hedefliyor. Akıllı fabrikalar, montajdan paketlemeye kadar tam otomatik üretim süreçleri vaat ederken, aynı zamanda iş ve güç kullanım verimliliğini artırmak için büyük veri ve derin öğrenme teknolojisinden yararlanıyor.
Şirketin onlarca çalışandan oluşan akıllı fabrika bölümü, otomatik teknoloji geliştirmeye öncülük edecek. Buna, otomatik fabrika tasarımından inşaat ve yönetim know-how’ına kadar satış sürecini yönetecek mobil robot sistemleri de dahil.
Pazar takipçisi Statista, küresel akıllı fabrika pazarının 2019’da 153,7 milyar dolardan bu yıl 244,8 milyar dolara çıkacağını öngörüyor. LG, akıllı fabrikalar için planlama, tasarım, inşa ve işletmeye kadar tüm otomasyon sürecini kapsayan anahtar teslim hizmetler sunarak bu pazar büyümesinden yararlanmaya hazırlanıyor.
Şu anda, çoğu akıllı fabrika projesi, üretim hatlarının bazı bölümlerine danışmanlık ve yükseltme yapmaya odaklanıyor. Ancak LG’nin yaklaşımı, fabrika yükseltme düzeyinde sürekli danışmanlık sağlamak için yalnızca inşaatın ötesine uzanan bütünsel bir yaklaşımdır.
Akıllı fabrikalar, Nesnelerin İnterneti (IoT) aracılığıyla gerçek zamanlı olarak veri topluyor ve işliyor, her süreci kontrol etmek için bilgileri analiz ediyor. Küresel çapta şirketlerin dijital dönüşüm yoluyla üretim verimliliğini artırmaya çalışmasıyla birlikte akıllı fabrikalara olan talep de artıyor.
Korea Economic Daily, LG’nin Güney Gyeongsang Eyaleti, Changwon’daki ana üretim üssünde ve ABD’nin Tennessee eyaletindeki ev aletleri fabrikasında altı ev aletleri üretim hattının bir kısmını akıllı tesislere dönüştürdüğünü bildirdi.
Yorum Yaz