Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Nubia Z60 Ultra, yeni bir versiyonla tekrardan karşımıza çıkıyor
Çin, AMD ve Intel’in ABD’de üretilen işlemcilerinin hükümet bilgisayarlarında ve sunucularında kullanımını yasaklayan yönergeleri tanıttı. Financial Times’ın bildirdiğine göre, yeni kurallar ayrıca Microsoft Windows ve yabancı veritabanı ürünlerini yerli çözümler lehine engelliyor, bu da iki ülke arasındaki uzun süren teknoloji ticaret savaşındaki son hamleleri işaret ediyor.
Hükümet kurumları şimdi AMD ve Intel çipleri için “güvenli ve güvenilir” yerli alternatifler kullanmak zorundalar. Listede, ABD’de yasaklanmış olan Huawei ve devlet destekli şirket Phytium’in de aralarında bulunduğu 18 onaylı işlemci bulunuyor.
Aralık ayında tanıtılan ve son zamanlarda sessizce uygulanmaya başlanan yeni kurallar, Intel ve AMD üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Geçen yıl, Çin, yerli firmaların kritik altyapıda Micron çiplerini kullanmasını yasakladı. Bu arada, ABD, çip üreticilerinden havacılık firmalarına kadar geniş bir yelpazedeki Çinli şirketleri yasakladı. Biden yönetimi, NVIDIA gibi ABD şirketlerinin AI ve diğer çipleri Çin’e satmasını da engelledi.
ABD, Japonya ve Hollanda, son derece gelişmiş işlemcilerin üretiminde hakimiyeti elinde tutuyor ve bu ülkeler son zamanlarda ASL, Nikon ve Tokyo Electron’dan gelen litografi makineleri üzerindeki ihracat kontrollerini sıkılaştırmayı kabul etti. Ancak Baidu, Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi Çinli şirketler, ABD ve diğer ülkelerden çip ithalatını durdurabilecekleri bir geleceğe hazırlık yaparak kendi yarı iletkenlerini tasarlamaya başladılar.
Yorum Yaz