Yeni M2 Destekli Mac Mini, WWDC 2022’de Tanıtılabilir

Sıradaki içerik:

Yeni M2 Destekli Mac Mini, WWDC 2022’de Tanıtılabilir

e
sv

AB, Hepimizin USB-C Kullanmasını İstiyor

22 Nisan 2022 18:00

Avrupa Parlamentosu, USB-C’yi zorunlu kılarak elektronik atıkları azaltmaya yönelik önlemleri onayladı.

 

Avrupalı ​​akıllı telefon kullanıcıları, tüm cihazları için tek bir şarj cihazı satın alma konusunda endişelenmelerine bir adım daha yaklaştı.

2022’nin başlarında, AB oldukça ilginç bir planı tamamladı: Tüm akıllı telefonların neredeyse her yerde bulunan bağlantı standardı olan USB-C’yi kullanmasını zorunlu kılarak elektronik israfı azaltın.

Dün, Avrupa Parlamentosu’nun İç Pazar ve Tüketiciyi Koruma Komitesi, Komisyonun tekliflerini 43’e karşı 2 kabul ederek yasayı gerçeğe dönüştürme yolunda bir adım daha attı.

Bütün cihazlara hükmedecek bir şarj cihazı

Tüm MEP’ler için önümüzdeki ay tam bir oylama yapılması bekleniyor. Bu da AB Üye Ülkeleri ile mevzuattaki kesin kurallar konusunda nasıl müzakere edileceğini teyit ediyor.

2022’de Android akıllı telefon yapan herkes için bu haber oldukça iyi çünkü neredeyse bütün Android’lerde artık bir USB-C bağlantısı var.

Ancak kendi Lightning standardını kullanan Apple için bu oldukça ilginç ve potansiyel olarak devasa bir gelişmeydi.

2026’da tüm detaylar tam olarak çözüldüğünde yürürlüğe girecek olan AB kuralları, hemen hemen tüm elektronik cihazlar için geçerlidir: akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, kulaklıklar.. Buradaki fikir, tüketicilerin cihazları şarj etmek ve cihazlar arasında veri taşımak için yalnızca tek bir kabloya ihtiyaç duymasıdır.

Apple dışında herkes için iyi bir fikir

 

 

Apple, çevresel nedenleri öne sürerek aslında yeni iPhone’ları duvar prizi veya kulaklık olmadan göndermeye başladı. AB’nin kuralları daha da ileri gidiyor ve iPhone’un bağlantı noktalarını nasıl idare edeceğini tamamen yeniden düşünmeyi gerektiriyor.

iPad’ler ve MacBook’ların USB-C ile geldiği göz önüne alındığında, 2026’dan sonraki iPhone’ların da USB-C’ye sahip olması mümkün görünüyor.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!