ADATA’dan İki Yeni M.2 SSD Modeli: FALCON ve SWORDFISH

Sıradaki içerik:

ADATA’dan İki Yeni M.2 SSD Modeli: FALCON ve SWORDFISH

e
sv

2020 En İyi Video Editleme Programları

27 Mayıs 2020 16:27
Kendi videolarınızı üretin ve paylaşın

Herhangi bir ödeme yapmadan Tiktok ya da Youtube için hızlı bir video editleme (düzenleme, kurgulama) programı kullanmak istiyorsanız, sizin için en iyi ücretsiz seçenekleri derledik.

Şaşırtıcı gelebilir ama en iyi ücretsiz video düzenleme uygulaması işinizi gayet de iyi görebiliyor. Video kurgulama ihtiyaçlarınız için küçük bir servet ödemeye ya da aylık ödeme paketlerine yazılmaya gerek yok. Üstelik ihtiyacınız ne olursa olsun. Pek çok ücretsiz program, hem temel ihtiyaçlarınızı karşılıyor hem de ekstra güçlü özelliklerle size alternatifler sunuyor.

Elbette piyasadaki en başarılı video kurgu programı gelişmiş uygulamasıyla, özel efektleriyle mükemmel ötesi görünüyor. Ancak fiyata baktığınızda bunu karşılayamayacağınızı fark ediyorsunuz, ki bu fiyatlar da çok normal oluyor çünkü arkasında büyük markalar oluyor bu programların. Eğer bir profesyonelseniz, medyaya profesyonel iş hizmeti veriyorsanız ve buna ayıracak bütçeniz varsa, sizin seçeneğiniz bu olur. Ancak hevesli bir amatörseniz ve tek amacınız kendi videolarınızı çekip sosyal medyada paylaşmaksa, bu kadar çok para harcamanın hiçbir anlamı yok.

Peki ama hangi ücretsiz seçenekler? Zira gerçekten de oldukça fazla seçenek var ve aralarından sizin işinize yarayacak olanı bulmak ciddi bir vakit kaybı. İşte biz de bu yüzden seçenekleri azalttık ve en iyileri sizin için derledik. Tek tek hepsini denemek yerine bu yazıda yer verdiğimiz programların özelliklerini inceleyerek size uygun olanını bulmak çok daha az vaktinizi alacak. Aşağıdaki tüm seçenekler size önemli post prodüksiyon detaylarında; örneğin video klipleri kesmekte, yeşil ekran filtrelerinde ve videonuzu farklı hızlarda oynatma gibi düzenlemelerde ihtiyacınız olanı veriyor olan programlar. Üstelik daha önce hiç video düzenleme yapmadıysanız da bu programlarla ne kadar kolay öğrenebileceğinizi göreceksiniz.

İlk bakışta en iyi ücretsiz video düzenleme programları

  • Lightworks
  • Hitfilm Express
  • Shotcut
  • Movie Maker Online
  • VSDC Video Editor

Yukarıda da söylediğimiz gibi, bu listedeki kurgu sistemleri hem hızlı ve kolay çalışma stilleriyle amatörler için, hem de gelişmiş detaylarıyla profesyonel kalitede işler çıkarmak için oldukça yeterli. Ancak siz tüm özelliklerin birarada olduğu, her zaman ulaşılabilir bir teknik destek servisi olan, kendi markasının damgasını içermeyen programlar arıyorsanız bu programları premium olarak güncelleyebilirsiniz, emin olun tahmininizden çok daha uygun fiyatlara çok gelişmiş özelliklerle dolu bir editing programa sahip olmuş olursunuz. Seçim sizin. 

1. Lightworks

Bugünlerde yükleyebileceğiniz en iyi ücretsiz editing programı

İşletim sistemi: Windows, macOS, Linux

+Güçlü özellikler ve efektler.

+Kullanışlı arayüz

+Birden çok kanallı kurgu

-Başlangıç için biraz karmaşık

– Sadece MPEG format

Profesyonel kalitede gözüken filmler, videolar üretmek ve bir kuruş bile harcamak istemeyenler için en iyi seçenek şüphesiz Lightworks. Non-lineer bir kurgu çeşidi ve birden çok kanala sahip.

Genelde Final Cut Pro ve benzeri pahalı ve profesyonel kurgu sistemlerinde bulabileceğiniz pek çok özellik Lightworks’de de mevcut. Örneğin arka planda görüntüyü işleme, gerçek zamanlı video efektleri önizleme gibi

Bu başarılı uygulamanın bir özelliği arayüzünün hiç de basit olmaması, öğrenmesi oldukça zaman alacaktır. 

Lightworks’ü Windows, Mac ve Linux cihazlarda ücretsiz indirebilir ve çalıştırabilirsiniz. Eğer ilerki bir tarihte daha gelişmiş bir deneyim yaşamak isterseniz Lightworks Pro’ya geçebilirsiniz. Bu yükseltme ile projelerinizi farklı formatlarda dışa aktarabilecek, 3D eserler üretebilecek ve anında Youtube’a yükleyebileceksiniz. 

2. Hitfilm Express

Hem amatörler hem profesyoneller için ücretsiz program

İşletim sistemi:

+Profesyonel özellikler

+ Geniş ve kullanışlı dışa aktarma seçenekleri (ücretli)

+Muhteşem online kaynaklar

-Yüksek sistem gereksinimleri

Lightworks gibi Hitfilm Express de ücretsiz olmakla birlikte profesyonel kurgu deneyimi yaşatan bir program. Renk dengesi, klip kesme, farklı video formatlarında proje dışa aktarma gibi özellikleriyle pek çok ihtiyacı karşılıyor.

Bunun da ötesinde. Yeşil ekran özellikleri, video maskeleme, 3D özellikler. İlk kez kullanıldığında biraz kafa karıştırıcı olsa da bir süre sonra alışılabiliyor, daha önce kapsamlı bir video editing programı kullanmış olan kişiler için ise çocuk oyuncağı.

Bu programın iki küçük olumsuz özelliği var. İlki teknik açıdan güçlü bir PC ya da Mac’inizin olması gerektiği gerçeği. İkincisi de yükleme aşaması gereksiz şeklinde komplike. HitFilm Express programına erişim için sosyal medyada kurucusuyla bir link paylaşmanız gerekiyor. 

3. Shotcut

İç açıcı derecede net görünüşlü ücretsiz kurgu programı

İşletim Sistemi: Windows, macOS, Linux

+Muhteşem filtre ve effekt seçenekleri

+Doğrudan aktarımı destekliyor.

+Materyali içe aktarım çok kolay

-Filtrelerin önizlemesi yok

Shotcut hayatına Linux’te ücretsiz bir video düzenleme programı olarak başladı ve birkaç yıl sonra Windows ve Mac’e de geçti. Bu gelişim süreci sebebiyle arayüzü oldukça alışılmışın dışında ama yine de Shotcut, en iyilerden biri.

Dosyalarınızı çekip programın içine atmak ve benzeri bazı uygulamalar çok kullanışlı ve basit ancak baız bölümleri ise çoğu programla kıyaslandığında anlaşılması zor ve komplike. Ancak bir kez çözdüğünüzde de avantajlarından oldukça hoşlanacaksınız. Çok geniş bir filre seçeneği var mesela ve bunlar hem ses hem görüntü dosyalarınızda çalışabilecek nitelikte. Filtreleri kendi isteğinize göre değiştirmeniz ve bölmelere ayırmanız da mümkün. 

4. Movie Maker Online

Her yerde kullanabileceğiniz online bir video düzenleme aracı

İşletim Sistemi: Windows, macOS, Linux (web tarayıcısında)

+Her tür bilgisayarda çalışır

+Telifsiz içeriğe sahip

-İstenmeyen reklamlar

-Kafa karıştırıcı düzen

Movie Maker Online web tarayıcınızda çalışıyor. Bir videoyu düzenlemek için alışılmadık bir dikey zaman çizelgesine yüklemeniz gerekiyor, orada videoları kesebiliyor, filtreler ekleyebiliyor ya da efekt geçişleri yapabiliyorsunuz.

Listedeki diğer programlar yüklenmesi gereken uygulamalar. Ancak her ücretsiz video düzenleyici de öyle olmak zorunda değil, Movie Maker Online gibi web tarayıcısı tabanlı çok program var ve bu da onlardan biri.

Bunun avantajı da her türlü bilgisayarda çalışabilecek olması ve saklama alanınızın dolması gibi bir kaygınız da olmuyor böylelikle. Bilgisayarınızın ne kadar güçlü olup olmadığı da önemli olmuyor çünkü yapılan her şey bulutta gerçekleşiyor.

Movie Maker Online’ın bir özelliği de içinde telif sorunu içermeyen geniş çaplı bir içerik arşivinin olması. 

5. VSDC Video Editor

Birden çok monitör destekli, ücretsiz uygulama

İşletim sistemi: Windows

+Titreme önleme teknolojisi

+Birden çok monitör

-Donanım hızlandırma ayarı yok

-Sınırlı çözünürlük

VSDC Video Editor eskiden sıkıntılı bir video düzenleme programıydı ancak son sürümde kendini inanılmaz geliştirdiğini gördük. Birden fazla monitör ile kurgu yapmaya olanak tanıması ise en büyük artısı olsa gerek.

VSDC de non-lineer bir kurgu programı ve pahalı, profesyonel kurgu sistemleriyle yarışacak kadar iddialı içeriğe sahip. Hem ücretsiz hem premium seçenekleriyle geliyor. Can sıkan tek konu ücretsiz seçenekte renk ve çözünürlükle ilgili kısıtlamaların olması.

Animasyonlar, maskelemeler ve daha pek çok araçları desteklemesiyle oldukça zengin. Ayrıca eğer videonuzda kamera hareketi sebepli titremeler varsa bunları stabilize eden muhteşem bir özelliğe de sahip.

Birkaç ücretsiz seçenek daha denemek isterseniz:

Adobe Spark

Bir video kesip biçeyim de, üzerine ekleyeceği damga sorun değil diyorsanız, online olarak işinizi en hızlı ve basit bir şekilde halledecek bir uygulama bu. Temel versiyonu ücretsiz ancak damgayı kaldırmak ve daha kapsamlı özellikler kullanmak için premium hesaba sahip olmanız gerekiyor.

EZGif

Bir videoyu belirli bir çerçeve oranında kesmek gerektiğinde bu online araç işinize yarayabilir. Çok büyük dosyalar için uygun değil ancak boyutları ayarlayabilir, listeden seçebilir ve kesilecek alanı kendiniz konumlandırabilirsiniz.

Neden böyle bir program kullanmak isteyeyim?

Yeni trend video çekmek de ondan. Eskiden herkes rock yıldızı olmak istiyordu, şimdi herkes Youtuber olmak istiyor. Video internetin ortak dili artık; viral videolar, film eleştirileri, şirket sunumları, konu ne olursa olsun şık bir video ile sunuluyor.

Bu videoları üretebilmek için de kurgu yapılması gerekiyor. Belki minik bir kırpma, belki birkaç videoyu biraraya getirme, belki sesini değiştirme, müzik ekleme ya da yeni görüntüye effektler ekleme… Bütün bunları yapabilmeniz için bir video editleme uygulamasına ihtiyacınız var.

Peki bu Youtuber’lar genelde hangisini kullanıyorlar?

Genellersek basit, efektif ve bütçelerini aşmayacak uygulamalar kullanıyorlar. Ancak hangi konuda video çekiyorlarsa ihtiyaçları değişebildiği için farklı seçenekleri tercih edebiliyorlar. Çoğunlukla Lightworks kullandıklarını duyuyoruz.

Profesyonel kurgucular ne kullanıyorlar?

Profesyonel tanımınıza bağlı, eğer sektöre yönelik, TV kanallarına, medya organlarına iş yapanlardan bahsediyorsanız genelde Avid Media Composer Ultimate, Adobe Premiere Pro CC ya da Apple Final Cut Pro X, Adobe After Effects kullanıyorlar. Profesyonel youtuber’lar ise yukarıda saydığımız seçeneklerin premium’larını kullanıyorlar.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!