Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
YAZILIM EKOSİSTEMİYLE 350 MİLYAR DOLAR GELİR
Ayar Labs, doğrudan yonga paketlerine takılan ve veri iletmek için ışık kullanan yenilikçi bir teknolojiyi tanıttı.
Serve the Home’a göre firma, TeraPHY optik I/O yonga setini SuperNova çok dalga boylu ışık kaynağı ile eşleştirdi. Bunu bir Intel Takılabilir alıcı-verici modülü ile bir araya getirdi.
Geçen ay SC23’te sergilenen Ayar Labs’ın TeraPHY yonga seti, yalnızca 10W güç tüketirken 4Tbps çift yönlü bant genişliğine ulaşabiliyor. Örneğin Macron’un HBM3E birimleri 10Gbps’ye kadar veri işleme hızlarına ulaşabiliyor. Bu da piyasaya sürülmesi halinde elektronik sinyallerin yerini alabilecek optik teknolojiyi kullanan olasılıklarla kıyaslandığında sönük kalıyor.
Ayar Labs bu teknolojiyi ilk kez Mart ayında tanıttı. Fiber Optik İletişim Konferansı’nda (OFC) 4Tbps ışık destekli yeteneklerini sergiledi.
Bu teknoloji, özellikle işlemci, bellek ve ağ silikonlarının bugün kullanılan gücün sadece bir kısmını kullanarak iletişim kurmasını sağladı. Ayrıca elektrik sinyallerinin performansıyla kıyaslandığında performansı, gecikmeyi ve erişimi artırır.
Silikon fotonik bir süredir sektörde tartışılıyordu ve Nvidia geçen yıl teknolojinin ilk vaatlerini geliştirmek için Ayar Labs ile bir araştırma ve geliştirme ortaklığı imzaladı.
Piyasadaki en iyi GPU’lardan bazılarının üreticisi, bant dışı lazerler ve silikon fotonik ara bağlantılar geliştirmek için 130 milyon dolarlık bir paketin parçası olarak firmaya yatırım yaparak C Serisi bağış toplama sürecine de katıldı.
Serve the Home’a göre, teknolojinin doğrudan çip paketlerine takılmasıyla, baskılı devre kartlarından ve uzun elektrik izlerinden kurtulabilir. Modülün takılabilir form faktörü, işler ters gittiğinde değiştirilebileceği anlamına da geliyor.
Ayar Labs, böyle bir formda sunulması halinde, yeni nesil yapay zeka uygulamaları, veri merkezleri ve yoğun 6G iletişiminin yanı sıra diğer uygulamalar için de temel oluşturabileceğine inanıyor.
Yorum Yaz