Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
PS5’e Yeni Güncelleme: DualSense Çoklu Eşleştirme ve Düşük Enerji Tüketimi Modu Geliyor
Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için Android telefonlar üzerinden bilgisayarı uzaktan kilitlemeyi sağlayan yeni bir özellik yayınladı. Link to Windows uygulamasına eklenen “PC’yi Kilitle” butonu sayesinde, telefonunuzdan tek dokunuşla bilgisayarınızı kilitleyebileceksiniz.
Bu özellik, Link to Windows uygulamasının 1.25071.165 veya daha yeni sürümünde yer alıyor. Güncelleme kademeli olarak tüm kullanıcılara sunuluyor. Yeni özellikle birlikte, örneğin bilgisayar başından kısa süreliğine kalktığınızda ama daha uzun süre uzak kalmanız gerektiğinde, bilgisayarınızı uzaktan kilitleyerek güvenliğini sağlayabiliyorsunuz.
Telefon üzerinden yapılan bu kilitleme işlemi sonrası, telefon ile bilgisayar arasındaki bağlantı kesiliyor. Bilgisayarı tekrar kullanmak için manuel olarak yeniden oturum açmanız gerekiyor.
Link to Windows uygulamasının yeni sürümü ayrıca şu yenilikleri de içeriyor:
Bilgisayarın panosundaki içeriklere telefondan erişim (kopyalanan metin ya da görsel)
Son paylaşılan dosyaların görüntülenmesi
Bu özellik, özellikle Bluetooth temelli otomatik kilitleme (Dynamic Lock) sistemine alternatif arayan kullanıcılar için pratik bir çözüm sunuyor. Zira Bluetooth’u sürekli açık tutmak istemeyen kullanıcılar, bu manuel yöntemi tercih edebilir.
Microsoft, Android cihazlarla Windows 11 arasında kurduğu bu bağlantıyı her geçen gün daha işlevsel hale getirmeyi sürdürüyor. Yeni özellikler, özellikle Samsung cihazlarda daha erken kullanıma sunuluyor.
Yorum Yaz