Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Elektraweb yeşil dönüşüme liderlik edecek
Python, büyük bir performans artışı için hazır.
Python, etrafındaki en popüler programlama dillerinden biridir.
Python’un ana eleştirilerinden biri, özellikle yeni dillere kıyasla oldukça yavaş olabilmesidir. Çoğu insan, esnekliği ve öğrenme kolaylığı nedeniyle bu gecikmeye katlanır.
Ancak Core Python (CPython) geliştiricisi Mark Shannon’a göre bunların hepsi değişmek üzere olabilir.
Python 3.11

PyCon 2022 konferansında konuşan ve daha sonraki bir blog yazısında ayrıntı veren Shannon; şu anda beta aşamasında olan ve dilin önemli ölçüde hızlandığını gören bir sonraki sürüm Python 3.11 hakkında bize biraz daha ayrıntı verdi. GitHub’da daha fazla ayrıntı da bulunabilir.
Aslında, bunu çalıştırmakla uğraşan oldukça büyük isimler var. Microsoft, işleri en az iki kat hızlandırmak ve Python’u baskın dil olarak C’ye taşımaya yardımcı olmak amacıyla Python Yazılım Vakfı’nı finanse etti.
ZDNet’in belirttiği gibi, Python gerçekten hızlı olacak şekilde tasarlanmamıştır. Ve çoğu makine öğrenimine odaklanan kullanım örnekleri bunu desteklemektedir.
Shannon, geçen yıl “Python yaygın olarak yavaş olarak kabul edilir. Python, C, Fortran ve hatta Java gibi düşük seviyeli dillerin performansını asla elde edemeyecek olsa da Javascript için V8 veya luajit gibi betik dillerinin hızlı uygulamalarıyla rekabet etmesini istiyoruz.” yazdı.
Hepsine hükmedecek bir dil
Anlaşılır bir şekilde, programlama dilleri arasında çok fazla rekabet vardır. Ve her birinin kendi artıları ve eksileri vardır. Bu da kullanılacak son kararı geliştiriciye bırakır.
Ağustos 2021’de bir Redmonk anketi JavaScript’in en popüler dil olduğunu, ardından Java ve Python’un ikinci sırada olduğunu gösterdi.
Başarılarına güvenmek yerine temel hizmeti iyileştiren güncellemeleri yayınlamaya devam etmek, Python’un arkasındaki geliştiricilerin tam olarak nasıl davranması gerektiğidir.
Yorum Yaz