Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
HONOR Watch Magic 2 Akıllı Saat ile En Şık Görünüm!
Unutmadan 1TB ve üstünde yazma değeri 2400/MB/s yerine 3000MB/s olurken, 256GB’lık model bu yazma değeri 1200MB/s oluyor. 80mm uzunluk, 22mm genişlik ve 8mm kalınlık ve 13.4 gram ağırlık ile gelen ürün 2 milyon saat MTBF saatine sahip. Hata düzeltmesi tarafında LDPC teknolojisini destekleyen ssd ayrıca güvenlik anlamında AES 256-bit şifreleme ile birlikte geliyor. SLC Önbelleğe Alma, DRAM önbellek arabelleği ve daha yüksek kapasite ve dayanıklılık için 3D NAND Flash gibi özelliklere de sahip. Üstelik 5 yıl sınırlı garanti ile birlikte geliyor. Tabi ki burada TBW yani Total Bytes Written değerine gelmediğiniz sürece geçerli. TBW değeri ise 256GB’lık model için 160TB, 512GB için 320TB, 1TB için 640TB, 2TB için 1280TB ve 4TB için 2560TB olarak belirtilmiş.
Ürünü zorlu bir teste soktuk. Yapmış olduğumuz testlerde ssd’nin üzerine ek olarak herhangi bir soğutucu blok takmadık. Bu sayede normalde 3500MB/s okuma ve 2400MB/s yazma sonuçları alması gereken ssd’nin ısındığı zaman ne kadar bir performans kaybı olduğunu görmüş olduk. Uyarı: Siz bu şekilde bir test sakın yapmayın. Test bileşenlerimize değinmemiz gerekir ise Anakart tarafında MSI Tomahawk B550 ve kasa tarafında Sharkoon TG5 PRO kullandık. Spectrix S40G’yi ikinci M.2 SSD alanına taktık. Birinci slotta ise sistemin kurulu olduğu ve daha önce incelediğimiz Adata Swordfish 1TB SSD takılı. Soğutucu tarafında ise normalde ikinci slota takılması gereken ssd soğutucumuz diğer incelememizde olduğu gibi yine birinci yere takılı.
Sıcaklıklarına baktığımızda soğutucu takılı olan Swordfish yaklaşık 39 derece iken. Boşta duran soğutucu takmadığımız Spectrix S40G ise yaklaşık 43 derece. Bu değerlerin bu kadar bir birine yakın olması açıkçası bizi şaşırttı. Tabi ki Crystal Disk Mark 7.0.0’da 1GB olarak da öncesinde test ettik. “ALL” olarak tüm testleri başlattık ve Adata’nın SSD ToolBox yazılımı ile ara ara sıcaklıklarını kontrol ettik. Soğutuculu olan Swordfish yaklaşık 6-7 derece yükselirken, Spectrix S40G ise yaklaşık 75-80 dereceye kadar çıktığını gördük. Buda aslında bize soğutucunun önemini gösterdi. Performans sonuçlarında ise bu kadar sıcaklıklara ulaşmasına rağmen yaklaşık 3184MB/s okuma ve 1987MB/s yazma değerine çıktı.
Bir süre sonra “ALL” yerine sadece SEQ1M Q8T1 olarak test ettiğimizde ise yaklaşık 3251MB/s okuma ve 2119MB/s yazma değerlerine ulaştı. Ürünün 3500MB/s okuma ve 2400MB/s yazma özelliklerine sahip olduğunu düşündüğümüzde, ek soğutucusuz olarak da güzel sonuçlar verdiğini söylemeliyiz. Tekrar etmemiz gerekir ise siz asla ek soğutucusuz test yapmayın. Genel olarak baktığımızda fiyat performans anlamında güzel bir ssd olduğunu söylemeliyiz. Şuanda 512GB’lık modeli yaklaşık 670TL civarına satın alabilirsiniz. Unutmadan şunuda söyleyelim ürün 9 adet de sertifikaya sahip.
Yorum Yaz