Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Nokia, Lapland Altın Madeninde Özel 5G Ağı Kuruyor
Microsoft, OneDrive ve Teams’i rakiplerine karşı zorlamak için Windows’u kullanmakla suçlandı. Talep durumu, Microsoft’un daha önce tarayıcı pazarına yaptıklarını hatırlatıyor.

Yazılım ve bulut şirketlerinden oluşan bir koalisyon, Microsoft’un OneDrive bulut depolamasını, Teams’i ve diğer hizmetlerini Windows 10 ve Windows 11 ile bir araya getirme konusundaki rekabete aykırı davranışına karşı Avrupa Komisyonu’na (EC) şikayette bulundu.
Seviye Oyun Alanı Koalisyonu, açık kaynak barındırılan bulut depolama satıcısı Nextcloud tarafından yönetilen birkaç Avrupa Birliği (AB) merkezli şirketi içerir.
Bu, Microsoft’un [web] tarayıcı pazarındaki rekabeti öldürdüğünde ve on yıldan fazla bir süredir neredeyse tüm tarayıcı yeniliklerini durdurduğunda yaptığı şeye oldukça benziyor. Nextcloud’un CEO’su ve kurucusu Frank Karlitschek, “Bir yenilikçinin ürününü kopyalayın, onu kendi baskın ürününüzle paketleyin ve işlerini sonlandırın, ardından yenilik yapmayı bırakın” diyor.
Microsoft’un davranışının tüketiciler için kötü olduğunu savunan koalisyon, AK’den tüm oyuncular için eşit bir oyun alanı uygulamasını ve Microsoft’un işletim sistemi sektöründeki baskın pazar konumunu diğer sektörlerde rekabeti engellemek için kullanmamasını sağlamasını istedi.
Koalisyon, Nextcloud’un yanı sıra European DIGITAL SME Alliance, Document Foundation ve Free Software Foundation Europe (FSFE) gibi önde gelen açık kaynak ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardan oluşuyor.
“Microsoft, [Microsoft] 365’i Windows dahil hizmet ve yazılım portföyüne giderek daha derin bir şekilde entegre ediyor. OneDrive, kullanıcıların dosya depolama ile uğraştığı her yere gönderilir ve Teams, Windows 11’in varsayılan bir parçasıdır. Bu, onların SaaS [Hizmet olarak Yazılım] hizmetleriyle rekabet etmeyi neredeyse imkansız hale getirir,” diye ittifak ediyor.
Konuyu daha da ileriye götürmek için, Microsoft, Google ve Amazon’un AB’de pazar paylarını %66’ya çıkarırken, yerel sağlayıcıların payının %26’dan %16’ya düştüğünü savunuyor.
Yorum Yaz