Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
2019’da çevrimiçi olarak kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?
Programlama öğrenmek istiyor ve hangi programlama dilini öğrenmeliyim diye düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre. Popüler programlama dillerini öğrenme mesleki anlamda ve kaybedilen zaman anlamında size avantaj sağlayacaktır.
Günümüzde kullanılmayan veya çok popüler olmayan bir programlama dilini öğrendiğinizi düşünelim. O dilde projeler geliştirdiniz, çeşitli programlar yaptınız ve iş gücü yatırımınızı bu dile yaptığınızı farz edelim. Her şey çok güzel görünüyor olabilir. Kendinizi bununla avutabilirsiniz, ama işin aslı maalesef ki öyle değil. Söz konusu iş bulmak ve bu programlama dilini kullanan şirketler de çalışmaya gelince işin rengi biraz değişiyor. Firmalar, zaman ve maddi avantajlarından dolayı yeni çıkan teknolojilere adapte oluyorlar. Sizin son derece hakim olduğunuz programlama dili o firmada kullanılmadığı için haliyle işe alınmıyorsunuz. O yüzden popüler programlama dillerini öğrenmek 2019 yılında size avantaj sağlayacaktır. Zaman kaybınızı minimum seviyeye indirecektir.
Bu sorunun iki cevabı var aslında, sonda söyleyeceğimizi başta söyleyecek olursak evet maalesef durum öyle. Son çıkan teknolojilerle gelişen yazılımlar, şirketlerin sistemlerini güçlendirdiği için eski yazılım dillerini kullanımı zamanla azaltılır. Ama üzülmeyin herhangi bir yazılım diline hakimseniz yeni çıkan dilleri diğer insanlardan daha kolay öğrenmeniz mümkün çünkü yeni yazılım dilleri bir önceki dillerin kolaylaştırılmış halidir. Durum böyle olunca yeni çıkan yazılım dilini öğrenmesi de diğer insanlara göre daha kolay oluyor. Bir örnek verecek olursak C programlama diline hakim olan bir yazılımcı Java Programlama dilini kolayca öğrenebiliyor.
Bu yazımız da en popüler yazılım dillerinin listesini sizlerle paylaşacağız dikkat etmeniz gereken husus bu verilerin dünya geneli kullanım miktarı olduğudur.
Not: Listeyi incelediğimiz zaman ibrenin Java’dan yana olduğunu gördük 🙂
Bu grafik, Ekim 2018’e kadar en popüler 20 programlama dilini göstermektedir.
Yorum Yaz