Bitcoin, Ethereum ve AVAX Rekor Kırdı, Kriptoların Piyasa Büyüklüğü 3 Trilyon Dolara Yaklaştı

Sıradaki içerik:

Bitcoin, Ethereum ve AVAX Rekor Kırdı, Kriptoların Piyasa Büyüklüğü 3 Trilyon Dolara Yaklaştı

e
sv

Microsoft Teams Sonunda Beklediğiniz Güncellemeyi Alıyor

09 Kasım 2021 15:00

Teams’e kuruluşlar arası işbirliği geliyor.

Microsoft’un çevrimiçi işbirliği aracına yönelik yeni bir güncelleme sayesinde, Microsoft Teams’de kuruluşunuz dışındaki diğer kişilerle birlikte çalışmak çok yakında mümkün olacak.

Çalışma grupları, müşteriler, satıcılar ve ortaklar dahil olmak üzere birden çok dış paydaşla bağlantı kuran çalışanlarla genellikle bir kuruluşun ötesine geçer. Ancak şimdiye kadar kullanıcılar, onlarla işbirliği yapmak için farklı yazılımlara ve hatta kişisel uygulamalara güvenmek zorundaydı.

Bu, çalışanların daha uzun süren ve üretkenliklerini azaltabilecek birden fazla uygulama kullanmasını gerektirmekle kalmaz, aynı zamanda hem çalışanlar hem de şirketleri için güvenlik riskleri oluşturur.

Bu nedenle Microsoft, kuruluşlar arası işbirliğini işletmeler için kolaylaştırmak amacıyla Microsoft Teams Connect ve Azure Active Directory’nin (Azure AD) güvenli erişim özelliklerinden yararlanan iki güncelleştirme üzerinde çalışıyor.

Kurumlar Arası İşbirliği

İlk güncelleme, birden çok kuruluştaki bireylerin ve ekiplerin Microsoft Teams’de birlikte çalışmasına olanak tanıyan paylaşılan kanalları içerir. Bu özellik önümüzdeki yılın başlarında önizlemede kullanıma sunulduğunda, diğer ekipler ve kanalların yanı sıra her Üyenin Ekipleri kiracısında paylaşılan kanallar görünecektir.

Kullanıcılar ayrıca paylaşılan bir kanal toplantısı planlayabilecek, Office gibi diğer Microsoft uygulamalarını kullanabilecek ve her kanalı 50’ye kadar ekip ve ihtiyaç duydukları kadar kuruluşla paylaşabilecek. Bu arada yöneticiler, farklı kuruluşlarla dış işbirliği için ayrıntılı ve farklılaştırılmış güven ilişkileri yapılandırmak üzere Azure AD’deki kiracılar arası erişim ayarlarını kullanabilir.

Microsoft ayrıca, Teams kullanıcılarının Teams kişisel hesaplarını kullananlar da dahil olmak üzere ağlarının dışındaki kişilerle sohbet etmelerini sağlayacak bu yılın sonunda kullanıma sunulması planlanan başka bir güncelleme üzerinde de çalışıyor. Herhangi bir Teams kullanıcısını, kuruluşlarının güvenlik ve uyumluluk ilkeleri dahilinde kalırken bir e-posta adresi veya telefon numarası kullanarak sohbet etmeye davet edebilecekler.

Kurumlar arası işbirliği, Microsoft’un işbirliği aracının ve video konferans yazılımının, hem dahili hem de harici tüm iş anlaşmaları için tek durak noktası haline gelmesine olanak tanıyacak olduğundan, birçok kullanıcının beklediği Teams güncellemesidir.

 

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!