AMD’nin Orta Seviye RDNA 3 GPU’su RX 6900 XT Kadar Hızlı Olabilir

Sıradaki içerik:

AMD’nin Orta Seviye RDNA 3 GPU’su RX 6900 XT Kadar Hızlı Olabilir

e
sv

2022 İçin En İyi Ücretsiz VPN’ler !

11 Nisan 2022 16:17

Ücretsiz bir VPN’in size uygun olup olmadığına veya hangisinin en iyi olduğuna bakın

Bir VPN istiyorsanız ancak başka bir yazılım aboneliği için ödeme yapmak istemiyorsanız, bunun yerine ücretsiz bir VPN almayı düşünmeniz çok doğaldır. Görünüşte, tamamen ücretli hizmetlerle aynı işlevi, sadece maliyet olmaksızın yerine getirirler.

Ancak indirmeden önce biraz dikkatli olmanızda fayda var. İnternette ve uygulama mağazanızda yüzlerce ücretsiz VPN var ve büyük çoğunluğu pek iyi değil. Tehlikeli ücretsiz uygulamalardan bazıları sizi istenmeyen reklamlarla verilerinizi satabilir.

Bununla birlikte, bir VPN’ye sahip olma nedeniniz, arada sırada genel Wi-Fi kullanırken dizüstü bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda biraz daha fazla güvenlik sağlamakla ilgiliyse, en iyi ücretsiz VPN’ler iyi bir iş çıkarabilir.

Bu sayfada, bugün indirebileceğiniz seçenekleri bulacaksınız.

Ücretsiz VPN’lerle ilgili sorunlar

Ücretsiz VPN hizmetlerinin hiçbir maliyeti olmayabilir. Ancak bunun genellikle bir nedeni vardır. Bu, sağlayıcının genellikle istilacı reklamlarla veya tarama verilerinizi üçüncü taraflara satarak başka bir şekilde kâr edeceği anlamına gelir.

Ayrıca, ücretsiz hizmetler, kullanabileceğiniz veri miktarını ve kullanabileceğiniz hızı sınırlandırma eğilimindedir. Bu da onları video akışı, torrent için veya günlük çevrimiçi yaşamınızda ekstra bir güvenilir güvenlik katmanı olarak pratik olarak işe yaramaz hale getirir. Ayrıca, ücretli hizmetlerle elde ettiğiniz türden kolay erişim desteği veya sunucu aralığı da beklemeyin.

Bu nedenle, ücretli bir sürümün ayda düşük bir maliyeti olduğunu ve size çok daha iyi performans ve koruma sağlayacağını bilmeye değer.

2022 için en iyi ücretsiz VPN’ler

 

1. ProtonVPN

ProtonVPN, mevcut en iyi ücretsiz VPN seçimidir denebilir. Öne çıkan özellik, VPN kullanımlarınızla kullanabileceğiniz veri miktarında sıfır sınır sunması yadsınamaz olsa da, bunun dışında da hayran kalacak çok şey var.

Yine de, bu manşet satış noktasıyla başlamamak yanlış olur. ProtonVPN herhangi bir veri kısıtlaması getirmez. Başka bir deyişle, her ay istediğiniz kadar veri kullanmakta özgürsünüz. Bu, ücretsiz bir VPN sağlayıcısı için gerçekten nadirdir. Çünkü aşağıda bu kılavuzdaki diğerleriyle birlikte keşfedeceksiniz.

Bu hizmetin ücretsiz sürümü, dünyaya güzelce yayılmış üç konumda sunuculara sahiptir: ABD, Japonya ve Hollanda. Elbette Windows ve Mac için istemcilerin yanı sıra Android ve iPhone için uygulamalar da var. Masaüstünde, bilgisayarınızı başlattığınızda otomatik bağlantıları açma seçeneğini mutlaka seveceksiniz. Ayrıca, bölünmüş tünelleme ve DNS sızıntı koruması gibi bir freebie için bazı olağandışı özellikler de dahildir.

Doğal olarak, ücretsiz planın ücretli bir teklife yükseltmeyi teşvik etmesi için yeterli sınırlamalar vardır. En dikkate değer olanın, ücretli abonelere kıyasla ücretsiz kullanıcıların hız konusunda daha düşük bir önceliğe sahip olmaları düşünülüyor. P2P desteği de yoktur ve çok sayıda kullanıcının etrafta olduğu ve ödeme yapan kişilerin öncelik kazandığı yoğun zamanlarda hızlar düşebilir. Ve Proton, VPN’inizi akış için kullanmak istiyorsanız Plus’a yükseltmeniz gerekeceğini açıkça belirtir.

Ancak tüm bunlarla yaşayabilirseniz, bu, kayıt tutmama konusunda katı bir politikaya sahip etkileyici bir sağlayıcıdır. E-posta adresinizden ve seçtiğiniz bir kullanıcı adından başka bir şey olmadan kaydolabilirsiniz. Aynı zamanda web sitesinde herhangi bir reklam bile yok.

 

 

2. PrivadoVPN

PrivadoVPN, ücretsiz VPN grafiğimizin yeni yüzü. Sağlayıcı, ücretli ürünüyle son zamanlarda büyük adımlar atıyor ve ücretsiz sürüm de etkileyici.

Proton’un tamamen sınırsız kullanımı sunamayabilir. Ancak her 30 günde bir 10 GB, çoğu insanın dizüstü bilgisayarlarında ve akıllı telefonlarında ihtiyaç duyduklarında açılmaları için fazlasıyla yeterli olacaktır. Her zaman açık olmadıkça veya gerçekten yabancı akış içeriğine sahip değilseniz, 10GB kesinlikle bol olmalıdır.

Privado’nun Proton’u yendiği yer, sunucu konumlarının genişliğidir. ABD, Kanada, Meksika, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve yerel İsviçre’de sunucular var. Bu tür bir küresel kapsama, ücretsiz bir VPN için nadirdir.

Bu, yükselişte olan bir VPN sağlayıcısı için gerçekten çok iyiye işaret ediyor. Yani adını duyduysanız ve indirmeyi düşünüyorsanız, PrivadoVPN’i güvenle kullanabilirsiniz.

 

3. Hotspot Shield VPN

Hotspot Shield’in premium sürümü, web’de en çok ödenen hizmetler arasında yerini alıyor, bu nedenle ücretsiz seçeneğinin bu kadar popüler olması şaşırtıcı değil.

Ücretsiz plandakiler günlük 500 MB veri ile sınırlıdır (yani ayda yaklaşık 15 GB). Bu kısıtlayıcı gelebilir, ancak bu listedeki birinci veya ikinci ile karşılaştırıldığında, aslında daha cömert sınırlardan biridir.

Tek amacınız güvenlikse, Hotspot aynı dalga boyundadır ve çoğu premium VPN’nin haykırdığı aynı ‘askeri düzeyde şifrelemeye’ sahiptir. Güvenliğin yanı sıra Hotspot Shield Free, kullanımı çok kolay olduğu için testlerde takdir topladı. İster mobil versiyonunda ister masaüstünde olsun, onu bazı rakiplerin sunduğu tüyler ürpertici kullanıcı deneyimi bulamazsınız.

Geçmişte, ücretsiz Hotspot Shield indirmesiyle ilgili garip sorunu gördük. 2021’in başında birkaç haftalık bir süre boyunca Hotspot, açıldığında Google’da arama yapma yeteneğini tamamen öldürüyordu. Bunu çeşitli konumlardan ve cihazlarda çok denendi. Neyse ki bu sorun şimdi düzeltilmiş görünüyor.

Hotspot’un Premium sürümü için ayda 2,50$ öderseniz 70 küsur ülkeden birine demir atmayı seçebilirsiniz. Bu, hemen hemen istediğiniz her şeye erişmenizi sağlar. Ücretsiz sürümde, Hotspot Shield’in sizin için seçtiği ABD merkezli bir konumla sınırlı olursınuz ve Android kullanıyorsanız reklamlara katlanmak zorunda kalacaksınız.

 

 

4. Hide Me

Hide.me, hem ücretli hem de ücretsiz VPN ürünleri sunar. Ücretsiz sürümü sizin için ayda 10 GB veri sağlar. Başka sınırlamalar da vardır: En fazla bir cihaz bağlayabilirsiniz ve ödeme yapan abonelerin aldığı 50’den fazla konum yerine beş sunucu konumuyla (ABD ve Kanada VPN dahil) sınırlandırılırsınız.

Bununla birlikte, bu sağlayıcı ücretsiz kullanıcıların bağlantı hızını azaltmayacak. Ayrıca Hide.me günlük tutmayacağını ve hiçbir kullanıcı verisi depolamayacağını, bu nedenle üçüncü taraflara herhangi bir veri iletmeyeceğini vaat ediyor. Burada da reklam yok ve hatta mevcut beş ücretsiz VPN sunucusunda P2P desteği sunuyor.

İstemcilerin akıllıca tasarlanmış olduğu Windows PC ve Mac, Android ve iOS için yerel yazılıma sahip olursunuz ve ayrıca 7/24 teknik destek vardır. Testlerde de performansı etkileyiciydi. Genel olarak bu, çok fazla kısıtlama olmaksızın gizliliğinizi korumaya çalışan katı bir ücretsiz tekliftir.

 

5. Windscribe 

Windscribe halkı, ücretsiz VPN tekliflerinden şiddetle ve sesli olarak gurur duyuyor… Cömert veri izni ve gizliliğinizi koruma taahhüdü sayesinde gerçekten güçlü bir seçenektir.

Standart olarak ayda 2 GB bant genişliği alırsınız. Ancak Windscribe’e e-posta adresinizi vermekten memnunsanız, bu kolayca 10 GB’a yükseltilebilir. Ücretsiz sürüm, Birleşik Krallık, Hong Kong, Almanya, Kanada, Türkiye ve son sayımda sekiz ABD VPN şehri dahil olmak üzere 11 uzak sunucu konumundan seçim yapmanıza olanak tanır. Burada oyun içinde olan bir ‘freemium’ modelidir.

Masaüstü istemcilerini veya süper kullanışlı Chrome uzantısını kullanmaya başlamak kolaydır. Kısa sürede farklı sunucularda dünyanın dört bir yanına atlayacaksınız.

Aslında, ücretsiz VPN’lerin belirli uygulamalardan, sitelerden ve akış hizmetlerinden gelen bölgeyi engellememize yardımcı olmasını beklemiyoruz. Bu nedenle Windscribe, Netflix VPN testlerde görevin ötesine geçtiğinde çok mutlu olundu. Diğerlerinin çoğundan farklı olarak, ABD, Almanya ve İngiltere’deki özel içeriğe tam erişim sağladı. Elbette veri limiti sizi çok fazla büyük aşırılıktan alıkoyacaktır. Ancak seyahatlerinizde veya işe giderken garip gösterileri bilmek güzel.

Windscribe, bağlantı günlüklerini IP damgalarını veya ziyaret edilen siteleri saklamaz. Bir sunucuya aktif olarak bağlandığınızda, kullanıcı adınızı, bağlı olduğunuz sunucuyu ve aktarılan veri miktarını saklar. Ancak bu, oturum sona erdikten sonra üç dakika içinde silinir. Tüm bunlar sizi cezbetmek için yeterli değilse yerleşik bir reklam engelleyici, kötü amaçlı yazılım koruması ve güvenlik duvarı bile var.

Yine de hızlar hakkında bir kelime. Windscribe’ı bazı rakiplere göre daha az tutarlı bulduk ve bazen bir sunucuya bağlanmak bile biraz zaman aldı. Ama bunlar büyük düzende oldukça küçük şikayetler…

 

6. TunnelBear

TunnelBear şirin bir tasarıma sahip olabilir, ancak özellikle güvenlik devi McAfee tarafından satın alındıktan sonra ciddi bir ücretsiz seçenek oldu. Aralarından seçim yapabileceğiniz ücretsiz ve ücretli abonelikler vardır.

Ücretsiz plandaki en büyük kısıtlama, her ay 500 MB trafikle sınırlı olmanızdır. Bu gerçekten çok küçük bir miktar. Sadece biraz ekstra korumaya ihtiyacınız olduğunu hissettiğinizde ve ücretsiz yoldan gitmek istediğinizde gerçekten kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Her zaman açık tutamayacaksınız. Ayrıca VPN’yi torrent ve akış için kullanmayı unutabilirsiniz. Açıkçası, ExpressVPN veya NordVPN gibi bir sağlayıcıya gitmek bu acı noktasını tamamen hafifletiyor.

Ancak en azından bu ücretsiz sürüm, sizi mevcut sunucularla sınırlamaz ve premium hizmetin 20’den fazla ülkesinin tümünü kullanılabilir hale getirir. Ve TunnelBear kısa süre önce gizlilik politikasını ayarladı, bu nedenle artık kullanıcılar hakkında daha da az veri topluyor. Kaydolmak için bir ad verme ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve kullanıcının toplam ömür boyu bağlantı sayısı kaydını ortadan kaldırıyor.

 

7. Speedify

Adından da anlaşılacağı gibi Speedify’ın ücretsiz bir VPN sağlayıcısı olarak bir ana amacı vardır. Bu, şifrelemeden yararlanırken internet bağlantınızın mümkün olduğunca hızlı kalmasını sağlamak. Bu amaçla, bu sağlayıcı örneğin bir Ethernet bağlantısını (sabit geniş bant) bağlı bir mobil bağlantıyla potansiyel olarak birleştirerek, mümkün olan en iyi performansı elde etmek için mevcut tüm internet bağlantılarını kullanacaktır. Sadece bir tür internet bağlantınız olsa bile, firma turboşarj teknolojisinin işleri hızlandırmaya devam edeceğini iddia ediyor.

Ücretsiz plan, bu sunuculara tam erişime sahiptir. Ücretsiz teklifin tek kısıtlaması, indirebileceğiniz veri miktarıyla sınırlı olmanızdır. Ücretsiz kullanıcılar her ay 2 GB veri alır. Bu kesinlikle bu sayfanın başka bir yerinde göreceğiniz diğer rakipler kadar değil, ancak bazılarından daha fazla ve bazı temel gezinme ve e-posta görevlerini karşılamak için hala yeterli.

Ve bu sağlayıcı kesinlikle performans cephesine bir göz atmaya değer. Çünkü testler sırasında yukarıda bahsedilen hız kazandıran teknolojiler aslında olumlu bir etkiye sahip olduklarını kanıtladılar.

 

Ücretsiz bir VPN almaya değer mi?

Dürüst olmak gerekirse, bu sorunun kolay bir cevabı yok. Ücretsiz VPN’inizi ne için kullanmak istediğinize bağlıdır. Genel Wi-Fi kullanırken dizüstü bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda biraz daha fazla güvenlik sağlamakla ilgiliyse, bunlar sadece bilet olabilir. Hizmete atlayın, şifreli bir sunucu bağlantısını açın ve hiçbir meraklı gözün özel bilgilerinizi göremeyeceğini bilerek çevrimiçi etkinliklerinizi güvenle sürdürün.

Ancak asıl amacınız bir akış VPN’i söylemekse veya onu terabaytlarca torrent dosyası indirirken kullanmak istiyorsanız, ücretsiz bir VPN hile yapmayacaktır. Yeni başlayanlar için, çoğu sizi hiç vakit kaybetmeden durulayacağınız günlük veya aylık veri ödeneği ile sınırlar. Çoğu, bu etkinlikleri sanal bir özel ağla kolaylaştırmak için gereken kolay erişim desteğine veya sunucu aralığına sahip değildir.

Ücretsiz bir VPN nasıl seçilir: Sorulması gereken 5 soru

Birkaç yıl, uzun süredir korunan anonimlik hakları ve ağ tarafsızlığının bir meşruiyet pelerini ile baltalanmasıyla birlikte bireysel mahremiyete yönelik küresel tehditlerin yükselişine tanık oldu.

Sanal özel ağlar, internette güvenli, emniyetli ve özel olmanın her derde devası olmasa da, bu özgürlükleri aramaya meyilli bireyler için cephaneliğin önemli bir bileşenidir.

Henüz sahip değilseniz, bir kuruş ödemek zorunda kalmadan ücretsiz olarak bir tane alabilirsiniz. Tüm ücretsiz VPN sağlayıcıları eşit yaratılmadığından ve bazıları güvenliğinizi tehlikeye atabileceğinden dikkatli olun.

Bir tane indirip kurmadan önce kendinize sormanız gereken beş soru.

1. İş modeli nedir?

Sağlayıcılar para için var ve böyle bir işi yürütmek, özellikle popüler bir işse çok pahalıya mal oluyor. Bazıları, Dropbox gibi ücretsiz sürümlerini, potansiyel müşterileri ücretsiz sürümden memnun kaldıklarında ücretli sürüme geçmeye ikna etmek için bir pazarlama aracı olarak kullanacak. Ancak çoğu, kullanıcı verilerini satacak veya üçüncü bir tarafa yine gizliliğinizi tehlikeye atacak bir şey sağlayacaktır.

2. Bilgisayarımı nasıl korur?

Çoğu sağlayıcı, genellikle siz web’de gezinirken verilerinizi şifreleyen arka planda çalışan bir masaüstü uygulaması kullanır. Ancak bu, sorunun sadece bir kısmını çözer. Hemen hemen tüm çevrimiçi web sitelerinde bulunabilen izleme çözümlerinin serbestliği nedeniyle dizüstü bilgisayarınızın parmak izi alınabilir. WIndscribe dahil birkaçı, bir süper reklam engelleyici eşdeğerini entegre ederek daha bütünsel bir yaklaşıma sahiptir.

3. Ücretsiz kullanarak ne kaybederim?

Genellikle ücretsiz bir ürünün bazı köşelerinin kesilmesi beklenebilir ve bu gerçekten tüm sağlayıcılar için geçerlidir. Bazıları diğerlerinden daha fazla ücretsiz bant genişliği, ana konumlar ve hatta reklam engelleme, P2P ve güvenlik duvarı, daha fazla konum ve OpenVPN Yapılandırması ile sınırsız bant genişliğinin kilidini açan yükseltme için ödemesi kolay bir yol sunar.

4. Sağlayıcınız herhangi bir şeyi günlüğe kaydediyor mu?

Sağlayıcınızın, kullanıcıların internet etkinliğini saklamadığından emin olun. Bunu genellikle şartlar ve koşullar sayfasından veya genellikle EULA olarak bilinen son kullanıcı lisans sözleşmesinden kontrol edebilirsiniz. Ne yazık ki birçok sağlayıcı, nasıl çalıştıkları hakkında önemli ayrıntıları gizleyen uzun T&C’ler veya gizlilik bildirimleriyle son kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmayı tercih ediyor. Yelpazenin diğer ucunda, oturumunuz kapandıktan sonra her şeyi silecek ve günlük tutmayan sağlayıcılar var.

5. Tamamen anonim olarak kaydolabilir miyim?

E-posta adresi olmadan abone olabileceğiniz ve maksimum gizlilik için Bitcoin ödemelerini kabul eden bir sağlayıcıya sahip olmak, çevrimiçi olarak bekleyebileceğiniz en iyi şeydir. Bazı sağlayıcılar ayrıca, esasen gizliliği iki katına çıkararak trafiğinizi daha da şaşırtabileceğiniz çift atlama sunar.

 

Ücretsiz VPN’ler tehlikeli midir?

Ücretsiz VPN’lerin ana eleştirisi, ücretli alternatiflerin yarısı kadar kullanışlı olmadıkları olsa da, bazı savunucularda gizlenen gerçek tehlikeler vardır.

Örneğin, 2020’de yapılan bir araştırma Google Play Store’da bulunan ücretsiz Android VPN’lerin yaklaşık %40’ının kullanıcılarının gizliliğini yeterli düzeyde korumadığını ortaya koydu. Yani alacağınızı düşündüğünüz ekstra çevrimiçi koruma orada değil.

Ücretsiz olarak premium VPN nasıl edinilir?

Hala ücretsiz bir VPN mi yoksa premium ücretli bir seçenek mi seçeceğinize tam olarak karar veremiyor musunuz? Mükemmel bir uzlaşma olabilir, çünkü dünyanın en iyi sağlayıcılarının tümü onları riske atmanıza izin verir.

Orada bahsedilen bazı tanıdık isimler göreceksiniz. Dünyanın 1 numaralı favori hizmeti ExpressVPN, 30 gün boyunca denemenize izin vererek listenin başında geliyor. Haber, para iade garantisinin 45 güne kadar uzandığı Hotspot Shield’in beğenileriyle daha da iyi.

Bu hizmetler için önceden ödeme yapmanız gerektiğini belirtmekte fayda var. Ancak parayı olabildiğince sorunsuz bir şekilde geri almaktan gurur duyuyorlar ve sorunsuz bir şekilde çevrimiçi olarak tam bir geri ödeme talep etmenize izin veriyorlar.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!