Plants vs Zombies: Battle for Neighborville Çktı! Gibi

Sıradaki içerik:

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville Çktı! Gibi

e
sv

Yeni Steam Kütüphanesi 17 Eylül’de Geliyor

05 Eylül 2019 13:00

Öncekinden daha güzel ve oyunlarınızı organize etmek eskisinden çok daha kolay olacak. 

Sonunda, Steam parlak görünüyor. Yeni gözüküyor. Şeye benziyor … Netflix. Veya Apple TV veya Amazon Prime Video. Steam hiç güzel bir bilgisayar programı olmadı, ancak 17 Eylül’den itibaren uzun süredir beklenen bir revizyon, Steam kitaplığına daha modern bir görünüm kazandırdı, oyun sayfalarını daha büyük resimlerle yeniden düzenledi, güncellemeler için öne çıkan bir alan ve yeni bir ana sayfa; arkadaşlarının ne oynadığını ve kendi oyununu bile hatırlatan, oyunları vurgulayan yeni bir ana sayfa. Kesinlikle daha güzel, gerçi onun facelift’i diğer çağdaş dijital kütüphaneler gibi berbat görünmesine neden oluyor.

Steam’in en iyi yeni kütüphane özelliği, eski Kategoriler sisteminin yerine geçen Koleksiyonlar adlı daha akıllı bir düzenleme aracıdır. Koleksiyonlar aslında Steam’in bir Gmail filtresinin sürümüdür. Koleksiyonlar için kullanılan buzzword dinamiktir – çeşitli etiketlerden birini seçerek bir koleksiyon oluşturabilirsin, “RPG” ve “çok oyunculu” ve “denetleyici desteği” diyebilirsin, Steam kitaplığındaki tüm oyunları otomatik olarak çeker. Dinamik bit, Steam’in bu etiketlerle satın alacağınız gelecekteki oyunları da Koleksiyona ekleyeceğidir.

Zaten ayarlanmış kategorileriniz varsa, bunlar yeniden aktarılacak ve koleksiyon haline gelecektir. İsterseniz oyunları manuel olarak koleksiyonlara sürükleyip bırakabilir ve oyunları size uygun bir şekilde düzenlemek için ana ekranınıza bir “raf” ekleyebilirsiniz. Örneğin, oturma odanızdaki PC’nize kolayca erişmek için ana ekrana bir “yerel çok oyunculu” oyun koleksiyonu ekleyebilir veya Steam’i her açtığınızda yeni bir şeyler denemek için özendirmek için bir “toplanmayan” “indie” oyun koleksiyonu ekleyebilirsiniz .

Yeni ana ekran, esas olarak arkadaşlarınızın neler yaptığını ve sıklıkla oynadığınız oyunlarda hangi yeni şeylerin gerçekleştiğini göstermek için düzenlenmiştir. Her şey güzel görünüyor ve Valve’ın belirlediği hedefler neler olduğunu tanımlamanıza ve kısa süre önce oynadığınız oyunlara hızla geri dönmenize yardımcı olmak. Ancak, bu sayfayı etkinlikler, yeni oyun sürümleri ve arkadaşlarınızın oynadığı oyunların öne çıkan bölümleriyle oluşturmak, Steam kullanıcılarının daha fazla oyun satın almalarını sağlamanın bir yolu gibi görünüyor. Kötü bir şey olması gerekmeyen faydalı önerilerle reklam veriyor. Bu yeni kütüphanenin tasarım sürecinde müşterinin katılımı hakkında çok fazla konuşma hayal edebilirsiniz .

Oyun sayfaları şimdi, son oturumda hangi başarıları kazandığınızı gösteriyor ve şimdiden kendimi kullanırken görebildiğim son ekran görüntülerini içeren hoş yeni bir “oyun sonrası özeti” bölümü sunacak. Her oyun sayfasında, sizin ve arkadaşlarınız için bir Facebook duvarına benzer yeni bir Etkinlik bölümünün çok faydalı olacağına daha az ikna oldum. Valve’in 2018 Steam sohbet istemcisinin elden geçirmesine rağmen, birçok insanın Discord gibi diğer yerlerde oyunlarla tartışmalarını düşünüyorum. En azından arkadaş grubumda kütüphane oyun sayfalarında pek fazla tartışma göremiyorum.

Valve’ın 17’de beta sürümünde başlattığı bu yeni özelliklerin sunumu, “yeni kütüphanenin gelecekteki mağaza keşif özellikleri hakkında bilgi vereceğini” belirtti. Bu kütüphane güncellemesi, özellikle mağazanın kendisinde hiçbir değişiklik içermemektedir. Bu biraz garip bir tutarsızlığa neden olabilir, ancak Steam mağazası aslında sadece bir web sayfası olduğundan, görsel olarak elden geçirilmenin daha hızlı olması gerekir ve zaten mevcut kütüphaneden daha modern görünüyor.

Yeni kütüphanenin yanı sıra, ValveSteam Labs deneyinde daha fazlasını yapıyor, sadece satışta olan oyunları veya belirli bir fiyatın altında oyunları göstermek de dahil olmak üzere daha fazla filtreleme seçeneği içeren yeni bir arama sayfası ekliyor. Ayrıca düzinelerce sayfaya yayılmış sonuçları göstermek yerine sonsuzca kayar. Şimdilik, yeni aramayı yalnızca  Steam Labs aracılığıyla kullanabileceksiniz, ancak bu özellikler birkaç ay testten sonra mağazaya gitmeyi hedefliyor.

Yeni Steam Labs arama deneyi 5 Eylül’de başlatılırken, geliştiricilerin Steam’in daha güzel yeni etkinlik bildirim araçlarını kullanmaya başladığını göreceksiniz. 17 Eylül’de yeni kütüphaneyi denemek için, navigasyon yaparak Steam beta istemcisini kullandığınızdan emin olun. Steam> Ayarlar> Hesap> Beta katılımı.

 

İşte birkaç ekran görüntüsü:  

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
error: Content is protected !!