Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
2020 En İyi Video Editleme Programları
Çocuğunuzun bebekken çekilmiş sevimli halleri, turistik gezilerinizde yakaladığınız muhteşem kareler ve gençlik yıllarınıza ait fotoğraflar… Bin bir emek vererek harici veya dahili depolama alanına arşivlediğiniz bu dosyaları yanlışlıkla sildiğinizi fark ettiğiniz an başınızdan aşağıya soğuk suların dökülmesi işten bile değildir.
Bir anda gelen “Az önce ben ne yaptım?” hissini yaşayan tek kişi olmadığınızı söyleyebiliriz. Fakat endişeye hiç mahal yok. “Ölümden başka her şeyin çaresi vardır” derler ya, çöp kutusundan dahi kalıcı olarak sildiğiniz fotoğrafları geri getirmenin bir yolu mevcut.
Nasıl mı? Yazıyı okumaya devam edin…
SD kart, harici hard disk ve dahili depolama alanında saklanan fotoğrafların sistem çökmesi sonucu kullanılamaz hale gelmesi sıkça rastlanılan bir durum. Bu gibi durumlarda silinen fotoğrafları kurtarmak için ücretli destek veren firmalara başvurabileceğiniz gibi, ücretsiz bazı programları kendi başınıza çalıştırabilmeniz mümkün.
Şaşırtıcı bir şekilde bu programlar gayet iyi sonuç veriyor. EaseUS Data Recovery Wizard isimli ücretsiz yazılım bu noktada örnek verilebilir. Öyle ki programın bedava dağıtılan kısıtlı özelliklere sahip sürümünü kullandığınızda dahi insanların neden harddisk kurtarmak için bir servet harcamak zorunda kaldığına hayret edebilirsiniz.
İşin güzel tarafı EaseUS Data Recovery Wizard programı yalnızca fotoğrafları kurtarmakla yetinmiyor, silinen tüm dosya türlerini hayata geri döndürebiliyor. Bu yönüyle hem bireysel şahıslar hem de kurumsal işletmelerin tercihi haline gelen programın parayla satılan tüm özelliklerin aktif olduğu bir versiyonu da mevcut.
Ücretsiz sürümde en fazla 2 GB’lık dosya kurtarması yapabiliyorsunuz. Programı açtığınız anda hangi sürücüde dosya taraması yapılmasını istediğinize karar verdikten sonra arkanıza yaslanmanız yeterli. Derinlemesine tarama gerçekleştiren EaseUS Data Recovery Wizard, sildikten sonra format attığınız verileri dahi kurtarabiliyor. Böylece silinen fotoğrafları geri getirmek en fazla 1 saat süren bir işlem sonrasında mümkün hale geliyor. Bu adreste yer alan rehber, fotoğrafları geri getirme noktasında size yol gösterebilir.
Bilgisayar, akıllı telefon, hafıza kartı, harici harddisk, SD kart ve USB sürücüsü dahil üzerine veri yazılabilen aklınıza gelecek her depolama biriminden veri kurtarabilmek EaseUS Data Recovery Wizard ile gayet mümkün.
Hemen bu bağlantıyı takip ederek programı bilgisayarınıza yükleyebilir, ardından kurcalamaya başlayabilirsiniz. Windows ve macOS işletim sistemleriyle uyumlu olan fotoğraf kurtarma programı ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki sürüme sahip. İlk başta ücretsiz versiyonunu deneyebilir, ardından tüm fotoğrafları geri getirmek için üst pakete terfi edebilirsiniz.
Kurulum sonrasında taramanın yapılacağı depolama alanını seçip “Full Scan” yapmanız yeterli. Program tüm dosya türlerini tarayacak, kurtarılabilecek dosyaları isimleri ve türleriyle birlikte tarafınıza sunacaktır. Bundan sonra size kalan hangi dosyaların kurtarılması istediğinize karar vermek. Bol şans!
Yorum Yaz