Vivo’dan Devasa Bir Katlanabilir Telefon Mu?

Sıradaki içerik:

Vivo’dan Devasa Bir Katlanabilir Telefon Mu?

e
sv

Nikon Zfc ve Nikon Z50 Arasındaki 6 Önemli Fark

06 Temmuz 2021 14:02

Retro esinli yeni Nikon Zfc sevenleri için tatmin edici ve dahili olarak eski Nikon Z50 ile neredeyse aynı. Esasen Nikon, mevcut DX modelini almış. Onu FM2 film kamerasına göre güzelleştirmiş ve üzerine birkaç ekstra serpiştirmiştir.

Biraz daha eğlenceli görünen bir şey için prim ödemek yeni bir şey değil. Aynı zamanda, muhtemelen Zfc tek başına buna değer. Sonuçta, nasıl göründüğünden ve hissettirdiğinden keyif aldığınız için fotoğraf makinenizi almak istemek fotoğrafçılığın önemli bir parçasıdır. Ancak Zfc ve Z50 arasında başka ne gibi farklılıklar var ve estetikten başka, hafif fiyat primini buna değer kılan bir şey var mı?

Her şeyden önce, benzerliklerden birkaçına bakalım. Her iki model de aynı APS-C 20.9MP sensör ve görüntü işleme kombinasyonunu paylaşıyor. Bu nedenle görüntü kalitesi hemen hemen aynı olmalıdır. Ayrıca ortak bir odaklama sistemi ve çoğunlukla aynı 4K video özelliklerinin yanı sıra aynı seviyede toz ve hava sızdırmazlığı da var.

Her ikisi için de vizör 0,39 inç XGA OLED 2360k-noktalı elektronik bir olaydır. Ancak iki modelin ayrıldığı yerlerde dış gövde tasarımı, kullanım ve kontrollerin diğer yönleri yer alır.

Nikon Zfc vs Z50: Kullanım

Zfc ve Z50 arasındaki en büyük farklardan biri, nasıl kullanıldıklarıdır. Modern ve şık bir görünüm kazandırmak için, Zfc’nin düz bir ön tasarımı vardır. Cihazın tutulacak bir tutuş veya kameranın arkasında herhangi bir başparmak tutuşu veya dayanağı yoktur. Harika görünse de, kullanımda biraz kaygan olma potansiyeli var.

Bu, kameranın elde güvende hissetmesine yardımcı olan belirgin, derin bir tutuşa sahip olan Z50’den oldukça belirgin bir farktır. Ayrıca kameranın arkasında oldukça büyük bir başparmak tutuşu var. Bu nedenle Z50, daha pratik bir alternatif olarak satışta kalacaktır.

İkisi arasındaki bir diğer küçük fark, vizörü çevreleyen farklı şekilli göz parçasıdır. Zfc’de dairesel tasarım mevcutken, Z50’ler ise dikdörtgen şeklindedir. Bu, Nikon’un FM2 tasarımından aldığı bir şeydir. Pratikte kullanılabilirliği etkilemek yerine yalnızca estetik bir farklılık olmalıdır.

Nikon Zfc vs Z50: Kontroller

Kontrollerle dolu bir gövdeye sahip olmak, Zfc’nin analog görünümüne katkıda bulunur. Ayrıca belirli ayarların değiştirilmesini çok daha hızlı ve kesinlikle daha dokunsal hale getirir. Zfc, deklanşör hızını, poz telafisini ve ISO duyarlılığını kontrol etmek için kameranın üst kısmında üç kadrana sahiptir. Bu, ayarlara doğrudan erişmenizi sağlar. ISO kadranı da bir mod değiştirici olarak ikiye katlanır.

Kameranın önündeki ve arkasındaki çift kontrol kadranları, diyafram gibi diğer ayarları kontrol eder. İlginç bir şekilde, kameranın üst kısmında seçilen diyaframı gösteren küçük bir pencere de var. Böylece kameranın arkasına bakmanıza gerek kalmadan bir bakışta hızlıca görebilirsiniz.

Z50, kameranın önündeki ve arkasındaki standart çift kontrol kadranlarının yanı sıra kameranın üstünde sadece bir mod kadranı ile kontrol açısından çok daha temel bir meseledir. Değiştirilen diğer ayarlar, menü seçenekleriyle birlikte kameranın arkasındaki düğmeler aracılığıyla yapılır.

Nikon Zfc ve Z50: Ekran

İşte görünüşten kesinlikle daha fazlası olan bir fark bu. Her iki kamera da 3,2 inç 1040k TFT ekran kullanıyor olsa da, Zfc’nin ekranı değişken açılı bir menteşeye sahip ve bu da onu Z50’nin eğme seçeneğinden daha özgürce konumlandırmanıza olanak tanıyor.

Bu, video içeriği yakalayan vlogger’ları özellikle çekici kılacaktır. Z50’nin ekranı tamamen öne eğilebilir. Ancak menteşe kameranın alt kısmında olduğundan, kamera bir tripoda takılıyken bunu kullanmak mümkün değildir. Bu nedenle, kameraya sunmak isteyen Vlogger’lar, Zfc’nin eklemlenmesini daha çok tercih edeceklerdir.

Nikon Zfc ve Z50: Bağlantı

Bu küçük ama önemli bir fark yaratıyor. Nikon Z50 şarj için bir Mikro USB konektörü kullanırken, Nikon Zfc daha modern USB-C’yi tercih ediyor. Yeni tür, Micro USB’den daha hızlı, daha sağlam ve daha esnektir. Aynı zamanda aynı bağlantıyı kullanan akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve hatta diğer Nikon modelleri gibi sahip olabileceğiniz diğer cihazlarla uyumlu hale getirir.

Sadece bu değil, Zfc USB Güç Dağıtımını da destekler. Yani kamera açıldığında diğer cihazlara güç sağlamak için kullanılabilir. Ayrıca harici bir pil ile sahada şarj edilebilir.

Nikon Zfc vs Z50: Video

Genel olarak Nikon Zfc ve Z50, her ikisi de 30p, 25p ve 24p’de kırpılmamış 4K kayıt sunan aynı video özelliklerine sahiptir. Ancak, diğer Z modellerinden Zfc’ye geçen kullanışlı bir özellik, video için Eye-AF’nin eklenmesidir. Bu, bir bellenim yükseltmesi yoluyla Z50’ye iyi gelebilecek bir şey. Fakat şimdilik ikisini biraz ayırıyor.

Nikon Zfc vs Z50: Flaş

Bazılarını diğerlerinden daha fazla rahatsız edecek bir eksiklik, Nikon Zfc dahili bir flaş içermiyor.

Çoğunlukla doğal ışıkta fotoğraf çeken biriyseniz, ya da tam tersi, diğer yöne gidip kamera dışı flaş kullanırsanız, o zaman bu, özelliğini bozan bir şey değildir. Buna karşılık, Nikon Z50, kırmızı göz azaltma gibi bir dizi flaş modunun yanı sıra manuel bir açılır flaş içerir.

Nikon Zfc vs Z50: Sonuç

Bu iki model dahili olarak neredeyse aynı olduğundan, onları ayıracak çok büyük farklar yoktur. İkisi arasında kalırsanız, büyük olasılıkla üç şeye inecektir: stil, kullanım ve fiyat. Zfc’nin retro stillerine, doğrudan kontrollerine ve kullanımına özellikle meraklıysanız, onu elde etmek için ekstra para harcamaktan memnuniyet duyacaksınız. Bu arada, bu konuda çok rahatsız değilseniz ve belki de Z50’nin daha kalın tutma yerini tercih ederseniz, eski model için dolgunluk yaparak iyi bir miktar para biriktirebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!