Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Elon Musk, Doğrulamayı Twitter Blue Avantajı Haline Getirmeyi Düşünüyor
Karanlık noktalar koronal delikler olarak bilinir.
Bu zamanlar NASA için yoğun bir hafta oldu. Sezonun ruhuna uygun olarak, ajans kısa süre önce James Webb Uzay Teleskobu tarafından yakalanan ve Yaratılış Sütunları’nın hayalet bir el gibi göründüğü Kartal Bulutsusu’nun yeni bir görüntüsünü yayınladı. Tesadüfen, NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, güneşin benzer şekilde ürkütücü bir görüntüsünü yakalamayı başardı.
Say cheese! 📸
Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun "smiling." Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31
— NASA Sun & Space (@NASASun) October 26, 2022
Çarşamba günü ajans, güneşin “gülümseyen” bir görüntüsünü paylaştı. The Guardian’ın belirttiği gibi, birkaç Twitter kullanıcısı, NASA’nın görüntüsünde yıldızın nasıl oyulmuş bir balkabağına benzediğine dikkat çekti. Benzerliğin arkasında biraz ilginç bilim var. NASA’ya göre, “Ultraviyole ışığında görülen, güneş üzerindeki bu koyu lekeler koronal delikler olarak bilinir ve hızlı güneş rüzgarının uzaya fışkırdığı bölgelerdir”.
Güneş sürekli olarak güneş rüzgarları gönderir. Zaman zaman, bu jeomanyetik fırtınaların, 1989’da Kanada’nın bir bölümünde olduğu gibi, burada Dünya’daki gücü kestiği bilinmektedir.
Bu, Solar Dynamics Observatory’nin güneşin ilginç bir görüntüsünü ilk kez yakalayışı değil. 2016 yılında NASA, güneşin takla atmasını gösteren bir animasyon yayınladı. Yakalama, SDO’nun yıldızın kenarını doğru bir şekilde ölçmek için yılda bir kez tamamladığı yedi saatlik bir manevranın sonucuydu.
Yorum Yaz