Bilgisayardan Mobil Platformlara geçiş yapmış 5 OYUN ! – 1

Sıradaki içerik:

Bilgisayardan Mobil Platformlara geçiş yapmış 5 OYUN ! – 1

e
sv

Bilgisayardan Mobil Platformlara geçiş yapmış 5 OYUN ! – 2

09 Eylül 2019 14:00

Bu haberle ilgili, Youtube kanalımızda bulunan videomuzu izleyebilirsiniz;

 

Hearthstone

Mart 2014’te çıkan oyun yine aynı yılın Aralık ayında mobil platformlara geldi. Arkasında Blizzard Entartainment’ın bulunduğu Hearthstone, online bir dijital kart koleksiyon oyunu. Oyun bildiğimiz kart oyunlarına benzer olarak oynamanız için size bir deste veriyor. İki tarafta oyuna birer desteyle başlıyor ve 30 cana sahip. Sizin amacınız rakibinizin canını 0 ‘a indirerek oyunu kazanmak.

 

Oyundaki kartlar ise Blizzard’ın bir başka oyunu olan Warcraft serisindeki karakterlerden oluşturulmuş. Daha önce Warcraft serisini oynadıysanız ve hikayeye hakimseniz kartlar arasındaki özel diyaloglar ve efektler çok hoşunuza gidecek..

Oyunda ayrıca seçebileceğimiz 9 ayrı class ve hero var ve bu herolar da warcraft evreninden.

Kartlarınız ve destenizi güçlendirmek için ise Oyunda belli günlük görevler geliyor, siz de hem oyunu oynadıkça hem de görevleri yaptıkça altın kazanıyorsunuz. Kazandığınız altınlarla kart paketleri veya oyunda Adventure adı verilen, Ek paketle gelen bölümleri alabiliyorsunuz. Bu sayede kartlarınız birikiyor ve destenizi güçlendirebiliyorsunuz.

Kahramanların hepsi seslendirilmiş durumda ve oyun içindeki “emote” denilen yolla üzerine tıkladığınızda  kısa yorumlar yapabiliyorlar. Ayrıca oyun içerisinde bulunan 382 adet kartın çoğunun farklı birer özelliği var. Evet doğru okudunuz, neredeyse her kartın özelliği, sesi ve kullanışı onları özgün ve farklı kılıyor. Fakat bu 382 kart sadece Classic kart setinde olanlar. Hearthstone ilk çıktığından beri sürekli ek paketlerle destekleniyor ve oyuncu gelen görevler ve yeni kartlarla bu sayede oyundan çabuk sıkılmamış oluyor ayrıca heyecanı taze tutuyor.

Uzun zaman Hearthstone oynamış biri olarak, eğer kart oyunlarını seviyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

 

The Wolf Among Us

The Walking Dead ile birlikte 2012 senesine damga vuran Telltale Games‘in oyunu, birçok seçimde “Yılın Oyunu” ödülüne layık görüldü. The Walking Dead‘i çizgi roman tabanlı olarak oluşturan Telltale Games, The Wolf Among Us‘ta da başka bir çizgi roman olan Fables’ı temel alıyor.

Oyunun yapımcısı olan Telltale Games, diğer oyunlarındaki gibi harika ve bağımlılık yaratan bir senaryo ortaya koymuş.  oyundaki amaç, senaryoyu oyuncunun yönetimine bırakıp; oyunun sonunun, oyuncunun seçeneklerine göre şekillendirmesidir. Telltale Games’in hazırladığı bu tip oyunların sonları her zaman sizi şaşkınlığa uğratıyor. Wolf Among Us da diğer oyunlarına göre daha ağır bir konuya sahip ve hatta daha ilgi çekici diyebilirim.

Oyunda, “Büyük Kötü Kurt” olarak çağrılan, kısaca ismi “Bigby” olan birini yönetiyoruz. Masallara göre oldukça kirli bir geçmişi var. Belki çocuk masallarından da hatırlayabilirsiniz. Örneğin kırmızı başlıklı kız veya 3 küçük domuzun hikayesi gibi. Oyunda ayrıca bir seferinde Bigby’nin hiddetlenip, korkunç bir şekilde tüm köyü yerle bir ettiğinden de bahsediliyor. Buna rağmen bir şekilde kendimizi diğer masal kahramanlarına affettirip Fabletown adı verilen yaşadığımız yerin şerifliğini yapıyoruz. Oyunda iyi veya kötü polisi oynamak tamamen sizin elinizde. Karakterler, verdiğiniz cevaplara göre size yakınlaşıyor veya size tavır koyabiliyorlar. Oynanış gayet basit,  genel olarak bir “Point & Click” oyunu. Bunun yanı sıra karakterinizi yön tuşları ile hareket ettirip çevredeki objeleri inceleyebiliyor veya başka karakterlerle konuşabiliyorsunuz. Mesela bir kavgaya girişiyorsunuz ve karşınıza seçenekler çıkıyor; rakibinizi camdan aşağı atabilir, veya kafasını duvara vurabilirsiniz.

Oyun çoğu dedektiflik yaptığımız veya bir olayı çözmemiz istenilen oyunlara benzer olarak bir kadının ölümüyle başlıyor. Daha sonra bu olayın arkasındaki olaylar ortaya çıkıyor ve karakterimiz başka karakterlerle tanışıyor.

Baldur’s Gate

  1. oyununu 2020 yılında çıkması beklenilen Baldur’s Gate serisine bir göz atalım

Beamdog ve onun yapımcı firması Overhaul Games bizleri 1998 yılında Baldur’s Gate: Enhanced Edition (BG:EE) ile tanıştırdı Bu oyun belki bir çoğunuzun aşina olduğu bir dungeons and dragons, frp türü bir oyun. Belki Stranger Things izlediyseniz orada çocukların oynadığı oyunu görmüşsünüzdür. Onun bir nevi bilgisayar versiyonu diyebiliriz.

Bunun üzerine 2000’de Baldurs Gate 2 çıkarıldı Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, gelmiş geçmiş en önemli rol yapma oyunlarından birine yeni özellikler ekleyen, dopdolu bir sürüm. Eski özelliklerin çoğu yenilenirken, ekstra içerikler eklenmiş ve karşımıza zamansız, sürekli oynanabilecek olan bir 2. Oyunla gelmişler.

Oyunun en büyük sıkıntılarından biri olan yüksek çözünürlüklü monitörlerde gösterimi çözülmüş. Ekip bütün bu yeni özellikleri eklerken, oyunun klasik havasını korumayı bilmiş. Bu Baldur’s Gate oyuncuları için gerçekten önemli bir şey. Sonuçta o eski özlediğimiz oyunun atmosferinin ve yapısının kesinlikle değişmemesi gerekiyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
error: Content is protected !!