Google E-Tablolar Güncellemesi, Formülleri Karıştırmaya Son Veriyor !

Sıradaki içerik:

Google E-Tablolar Güncellemesi, Formülleri Karıştırmaya Son Veriyor !

e
sv

2022 ‘in en iyi Televizyonları

16 Nisan 2022 14:02

Bu yıl  dolarda yüksek değişim bir çok elektronik cihaz da olduğu gibi Televizyon marka ve ürünlerine de yansıdı diyebiliriz. Geçen sene çok uygun fiyata alacağımız TV leri artık farklı fiyatlara alacağız.

Televizyon piyasası ise yeni modeller ve yeni teknolojiler ile hayatımıza girdi diyebiliriz . Geçen sene önerdiğimiz QLED Tv lerin yerini artık OLED TV ve Mini LED TV ler yer aldı. Çoğu yeni televizyonlar Nisan ayının son haftası ve Mayıs ayının başında çıkmayı planlıyor.

Mevcut TV lerden yola çıkarak işte en iyi alınabilecek 5 TV’yi sizlere özellikleri ile sıraladık

Listenin 5. Sırasında

TCL 65C825 65″ 164 CM 4K UHD ANDROID SMART

Yazıyı yazdığımız zaman 25 bin TL fiyatı ile rakiplerine fark atan bu cihaz ekran paneli üretimi ile Avrupa da biliniyor. Rakip markalar ile ekran olarak fark edemeyeceğiniz bir renklere sahip. Android işletim sistemi ile gelen TV, 1 yada 2 yıl sonra güncelleme alacağını sanmıyoruz. Sadece bu markada değil ne yazık ki tüm markalarda durum bu şekilde.

Miniled teknolojisi bulunan bu TV’de fiyatına göre performans canavarı diyebililiriz. 4K Ultra HD olan TV 3840 x 2160 çözünürlük sunuyor. 65 inç büyüklüğe sahip televizyonu almadan önce oturma odanıza uygun olup olmadığına bakmanızı öneririz.

PCkoloji ekibi olarak belirtmek isteriz ki en çok işinize yarayacak bir özelliği ise dahili kamerası, Kamera sayesinde görüntülü görüşmelerini kolayca yapabilirsiniz.

Yazılım olarak tam not alan TV, de hatırlatıcı özelliği ile ev içinde yaşayan bireylere notlarınızı ekran üstüne bırakabiliyorsunuz.

Fiyat olarak daha düşebilir mi! açıkcası bizi düşündürüyor, Teknoloji olarak eskidikçe doğal olarak düşecektir. Ama ülkemizde dolar kurunun artması ve vergiler düşünülünce fiyat olarak düşeceğini pek sanmıyoruz.

15x 2 Hoparlör ve 30 Watt Subwoofer ile ses olarak tam not veriyoruz. Keyifli seyirler 🙂

Teknik Özellikler
Hoparlör Gücü Toplam
60 W
Ekran Özellikleri
Çözünürlük
4K Ultra HD
Ekran Boyutu 65 inch
Ekran Boyu (cm) 164
Çözünürlük (Piksel) 3840 x 2160
Görüntü Formatı 16:09
Bağlantı Özellikleri + Portlar
Tuner
Var
Wi-Fi Var
Bağlantı Özellikleri Bluetooth
Bağlantı Özellikleri 4x HDMI
Bağlantı Özellikleri USB
Bağlantı Özellikleri Ethernet
Bağlantı Özellikleri HDMI
Bağlantı Özellikleri Wi-Fi
Tuner Var
Güç
Enerji Sınıfı
G
Kasa
Ambalaj Derinliği
229 mm
Ambalaj Genişliği 1645 mm
Ağırlık 33,4 kg
Ambalaj Yüksekliği 1090 mm
Monitör
Monitör Tipi
MiniLED
Arayüz
Smart Tv
Var
Arayüz Android
Dahili Uydu Alıcı
Var

 

4 🙂

LG 55C14 55″ 139 CM 4K UHD OLED

Lg de yaşanan genel bir sıkıntı olan RAM hatası giderildi diyebiliriz, bu şikayetleri artık daha az alıyoruz. Kısaca şu şekilde belirtelim Netflix den dizi açtınız ve en heyecanlı yerinde uygulamadan sizi attığını düşünün 🙂

Oled teknolojisinde giriş seviyesinde bir TV olan LG 55C14 kullanılan OLED teknolojisi sayesinde çok ince bir kasaya sahip. 4. nesil α9 AI 4K işlemcisi ile kararsız kalma olasılığını en aza indiriyor.

OLED teknoloji yani kendinden aydınlatmalı Led ile görüntü daha canlı alabiliyorsunuz. Yazıyı hazırladığımız zaman 20K satış fiyatı ise bu TV için biraz fazla olmuş diyebiliriz.

Teknik Özellikler
Hoparlör Gücü
40 W
Ekran Özellikleri
Çözünürlük
4K Ultra HD
Ekran Boyutu 55 inch
Ekran Boyu (cm) 139
Çözünürlük (Piksel) 3840 x 2160
Görüntü Formatı 16:09
Bağlantı Özellikleri
USB
Var
Wi-Fi Var
HDMI Var
Bağlantı Özellikleri Wi-Fi
Bağlantı Özellikleri 4x HDMI
Bağlantı Özellikleri Bluetooth

 

 

3:)GRUNDIG 55GFU7900 55″ 139 CM 4K UHD ANDROİD SMART TV, DAHİLİ UYDU ALICI

Neden Grundig diye soracak olursanız sizi ürünü görmeniz için her hangi bir satış merkezine alalım.

Evet cihaz uygun fiyatına göre özellikleri ve renk kalitesi ile size beni alın diye bağırıyor diyebiliriz. Tam bir Fiyat/performans cihazı.

4K görüntüsü, 20W hoparlör çıkışı, 3840 x 2160 çözünürlük, Akıllı TV uygulaması ile dört dörtlük bir TV. Salonunuza yakışacak bir dış kasaya sahip tam 13,4 kg ağırlığında. Kanal geçişleri 4 çekirdekli işlemcisi sayesinde fazla beklemenizi gerektirmiyor. Akıllı uygulamasının stabil şekilde çalıştığını gözlemledik.

Yazıyı hazırladığımız zaman 9K civarında satılan bu cihaz için bizden tam not adlığını belirtelim.

2. sırada ise 

PHILIPS 50PUS7506

50PUS7506 Modeli ile Philips yer alıyor. 50” olan TV yani 126 cm ve 4K çözünürlüğe sahip. Yazıyı yazdığımız zaman 9000 TL ortalama fiyat marjına sahip. Kendisine ait P5 işlemcisi ile kaynak ne olursa olsun renk kalitesi değişmiyor.

 

Tek bir düğmeyle  simge tabanlı menüye erişim sağlıyorsunuz. 

SAPHI yazılımı sayesinde Philips Smart TV’nizi keyifle kullanmanıza imkan tanıyor. Görüntü kalitesi ve tek bir düğmeyle net, simge tabanlı menüye erişimin keyfini çıkarabilirsiniz. Kolay ve hızlıca YouTube, Netflix ve daha fazlasını içeren Philips Smart TV uygulamalarına hızlıca erişime sahip olacaksınız.
Teknik Özellikler
Hoparlör Gücü
20 W
İşlemci Özellikleri
İşlemci
Çift Çekirdek
Ekran Özellikleri
Kavisli Ekran
Yok
Çözünürlük 4K Ultra HD
Ekran Boyutu 50 inch
Ekran Boyu (cm) 126
Çözünürlük (Piksel) 3840 x 2160
Görüntü Formatı 16:09
Bağlantı Özellikleri
Wi-Fi
Var
Wi-Fi Var
Bağlantı Özellikleri 3x HDMI
Bağlantı Özellikleri Ethernet
Bağlantı Özellikleri 2x USB
Bağlantı Özellikleri Wi-Fi

Diğer Özellikler
Ağırlık 11,3 kg
Uydu alıcı Dahili

 

1 Sıra

Samsung QE50Q60A

Listemizin ilk sırasında Tam bir fiyat performans ürünü olan bir TV yer almaktadır.

Samsung elektronik cihazlar olarak teknoloji bakımından bir adım önde olduğunu söylemek istiyoruz. Bu cihaz ile hem görüntü, hem ses bakımından tatmin edeci bir düzeye sahip.

Sinematik özelliğinin çok başarılı olduğunu gözlemledik. Netfilx gibi pilatformlara entegresi çok iyi ve görüntü otomatik olarak kendini sinema moduna aktarıyor.

Ses olarak tatmin edici bir seviyede lakin Q-Symphony uyumlu bir ses sistemi ile izlemenizide fayda olacağını söyleyebiliriz.

Q-Symphony ses teknoloji bulunan TV, bu sisteme uygun ses sitemleri ile ile uyumlu olarak stabil şekilde çalışmaktadır.

Görüntü olarak Quantum Dot teknolojisine sahip bu cihaz markanın şimdiye kadar vermiş olduğu en iyi teknoloji olarak dile getiriyor. Gerçektende gözlemlerimizde renk farkı hissediliyor. Canlı renkler diğer markaların TV lerinden ayırıyor. ( Ofisimize teste gelen TV’ler arasında)

Oyun modunda ise  21:9 ve 32:9 ekran oranları, oyun deneyiminizi maksimum seviyeye çıkarabilmeniz ve oyunu kazanabilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz ekstra görüntüleme alanını sunuyor.

Çoklu ekran modu ile Bir çok ekranı TV den takip edebiliyorsunuz. (uyumlu android ve iOS cihazı gerekmektedir)

Gelelim kumandasına türünün ilk örneği olan güneş enerji ile kendini şarj eden, ekolojik bir kumandaya sahip. Kumanda o kadar ergonomik ki elinizden düşürmek istemeyeceksiniz.

Ambilight Yok
Curved (Kavisli) Hayır
Çözünürlük (Piksel) 3840 x 2160
Çözünürlük 4K
Dahili Uydu Alıcı Var
Ekran Ebatı 50 inç / 127 cm
Ekran Formatı 16:09
Görüntü Teknolojisi QLED
HDMI 2.1 Yok
HDMI Girişleri 3
HDR Var
İşletim Sistemi Tizen
Model Yılı 2021
Pc Bağlantısı Var
Renk Siyah
Scart Yok
SDR Enerji Tüketimi G
Ses Çıkışı 20 W
Smart TV Var
Wi-Fi Var

 

Ürün hakkında ayrıntılı bilgi için

https://www.samsung.com/tr/tvs/qled-tv/q60a-85-inch-qled-4k-smart-tv-qe85q60aauxtk/

2022’nin en iyi TV’leriyle tanışın; tam bir satın alma rehberini okuyun

Hangi TV teknolojisi en iyisi? Hangisi en iyi LCD TV? Hangi ekran boyutu oturma odanız için en uygunu? LCD ve LED TV’ler arasındaki fark ne?

Cevaplar her zaman aşikar olmuyor. İşin doğrusu, teknoloji meraklıları için bile yeni bir TV almak stresli olabiliyor, içinden seçim yapılacak çok fazla marka, çok fazla özellik, çok fazla ekran boyutları, renkleri, teknolojileri ve çeşnileri var.

O zaman hangisi sizin için, aileniz için ve yaşam alanınız için en doğru olanı? Bu rehberde yeni bir TV almakla ilgili bilmeniz gereken her şeyi size adım adım anlatacağız.

Piyasada ne çeşit TV’ler var?

Piyasada bir çok farklı ekran çeşidi var, hepsi de aynı sonucu üretmek için farklı yollarla çalışıyor. Her bir teknolojinin kendine has güçlü ve zayıf yönleri var, o yüzden düşünmeniz için size birkaç temel özelik sunuyoruz:

LCD TV nedir?  CCFL

Yakın bir zamana kadar, tüm LCD TV’ler her zaman açık olan CCFL (soğuk katotlu flüoresan) lambalarla aydınlatılıyordu.  Yaşlanan bu teknoloji daha pahalı setlerde gelen üstün LED yöntemiyle geride bırakıldı ama halen bazı ucuz modellerde standart olarak kullanılıyor.

LED TV için Direct LED TV nedir?

Bu görüntü birimleri doğrudan ekranın arkasında bir dizi LED (ışık yayımlayıcı diyot) ile aydınlatılıyor.  Bu da bölgeselleşmiş karartmaya olanak sağlıyor – yani parlaklık ve karanlık alanların birbirine doğrudan yan yana olduğu alanlar daha verimli şekilde görüntüleniyor – ve karşıtlığı harika şekilde arttırıyor.  LED TV’ler ayrıca çok daha enerji tasarruflu ve CCFL setlerine göre daha geniş bir renk yelpazesine sahip.  Bu LED’lerin dizilimlerini monte etmek aşırı derecede pahalı olduğu için Direct LED TV’ler Edge LED tarafından büyük ölçüde gölgede bırakıldı.

LED TV: Edge LED

Bu televizyonlarla, LED’lerin art ışığı panelin kenarlarına monte edilmiştir.  Bu dizilim köklü bir şekilde ince görüntü birimlerine olanak sağlıyor ve CCFL’ye nazaran üstün karşıtlık seviyeleri sunuyor ama doğrudan LED ile aydınlatan setlerin görüntü kalitesi ile aynı sonuca ulaşamıyor.  Yine de çok daha ucuza mal oluyorlar ve bu yüzden de piyasadaki çoğu LED TV’ler şu anda bu teknolojiyi kullanıyor.

OLED TV

OLED (organik ışık yayan diyot) setlerinde art ışıklandırma bir yayıcı, elektromine perde filmden elektrik akımı geçirilerek elde ediliyor.  Bu teknik çok daha iyi renkler ve yüksek karşıtlık üretiyor ve ayrıca ekranların aşırı derecede ince ve esnek olmasını sağlıyor.  Bu görüntü teknolojisinin kutsal kasesi ve sadece 2014’te büyük ekran bir OLED TV satışa çıktı.  Yani, bu teknoloji yeni, pahalı ve en iyi markalar halen bunu anlayabilmek için kafa yoruyor.  Bugüne kadar sadece LG tam ebadında OLED TV’leri piyasaya sürebildi.

QLED TV

LED ile birlikte nano birleşiminden oluşan teknolojisidir. “Quantum Dot” yarı iletken materyallerden meydana gelen bir yapı anlamına geliyor. Her Q-Dot kendi ışığını yayar. LED ışıkların önüne yerleştirilir. Bu sayede ekranın daha parlak görünür.

Fiyat olarak OLED televizyonlardan daha uygun olacağı söylenen bu teknolojiye Samsung markası haricinde diğer markalar pek sıcak bakılmıyor.

Quantum Dot

An itibariyle kendinden yaymalı kuantum noktalı LED’leri elde edebileceğimiz bir aşamada pek te değiliz ama yakın zamanda geliyorlar. Sahip olduğumuz şey ise, Samsung OLED’in zirvesine bayağı bir yaklaşmamızı sağlayacak ciddi anlamda iyileştirilmiş renk paleti ve karşıtlık seviyeleri üretmek için kuantum nokta teknolojisini temel alan Nanokristal filtresini üretmesi.

Plazma TV

PDP (plazma gösterge paneli) TV’leri soy gazların bir karışımıyla doldurulmuş milyonlarca küçük hücre içeren cam paneller kullanır.  Elektrik gazları uyararak, ekran boyunca dizili pikselleri aydınlatmalarını sağlar.  Tartışmalı olarak karşıtlık ve renk keskinliği açısından LCD’den daha üstün olan Plazma, sadece büyük ekranlar (42 inç+) için geçerlidir ve birkaç üretici dışında hepsi tarafından bırakılmıştır.   Raflardan bunlardan bir tane bulursanız şanlısınız.

Curved TV

Bazı üreticiler şimdilerde nispeten eğimli ekranları olan TV’ler yapıyor.  Eski tüplü televizyonların aksine eğimi dışarı olmaktan ziyade içeri doğru. Bu fikir, daha tatmin edici bir görüntü verebilmek için her bir pikselin gözünüze eşit mesafede olmasını amaçlıyor.  Fakat bu tipte bir ekranın dezavantajları var – en önemlisi fazla sağa ya da sola doğru oturursanız – 40 dereceden fazla – eğim görüntünün geometrisini etkilemeye başlıyor, size yakın olan objeler daha kısa görünüyor ve görüntünün merkezi sıkışıyor.

Hangi çözünürlük özelliğini seçmeliyim?

HD

HD TV’ler iki çözünürlük seçeneği ile geliyor. HD ready’li grupların minimum 720p görüntüleri gösterebilmeleri gerekiyor ve genellikle 1366 x 768 piksellik ekran çözünürlüğüne sahip oluyorlar.  Aynı zamanda da Full HD TV’ler 1920 x 1080 piksellik daha yüksel çözünürlüğe sahipler.  Bu günlerde ve bu teknoloji çağında Full HD’den daha az bir şey seçmemenizi şiddetle öneriyoruz.

Ultra HD ve 4K

Ultra HD’nin çözünürlüğü tam tamına full HD’nin dört katı – 3840 x 2160. Bu, çok daha detaylı bir görüntü anlamına geliyor ve içeriği daha fazla bant genişliği ve depolama alanı gerektiriyor.  4K TV’ler genellikle HD videoları Ultra HD’ye çevirmek için video ölçeklemede iyi oluyorlar ama şu anda yerli 4K içeriği izlemek için seçenekler çok kısıtlı.

HDR

Potansiyel olarak TV’lerdeki yeni trend HDR hayret verici görsel uyumluluk düzeyleri üretiyor ve en son çıkan bazı Ultra HD TV’lerde bulunabiliyor.  Tartışmalı olarak da HDR’a videoya geçiş yapmak HD’den 4K’ya geçmekle kıyaslandığında seyir deneyiminizde çok daha dramatik bir fark yaratabilmekte.  Durgun HDR görüntüleri gibi, hareket eden versiyonları spektrumun hem aydınlık hem de karanlık taraflarının aralığını genişletip, iki uç için de daha fazla detay sağlıyor.  Ama HDR yeni çekim yöntemleri gerektiriyor, şu anda mevcut bir videoyu HDR’a çevirmenin herhangi bir yolu yok.  Ayrıca yeni bir TV teknolojisine de ihtiyaç duyuyor, şu an sadece Samsung buna özgü ekranlar yaratabiliyor ama LG ve Sony de mevcut stoklarından bazılarını HDR uyumlu olması için güncelleyebilecek.

Başka neleri hesaba katmalıyım?

Düz ekran televizyon satın almak esaslı ve hafife almaya lüksünüzün olmadığı bir yatırım. En yakın mağazaya uğrayıp gördüğünüz ilk plazma ya da LCD’yi almak size en karlı alışverişi, ihtiyaç duyduğunuz ekranı ya da satın aldığınızdan en iyi şekilde yararlanmanız için gereken teçhizatı sağlamayacak.

Boyut önemlidir

İnsanlar çoğu zaman düz ekran TV’lerinin boyutunu, evlerinde ayırdıkları alana göre seçme eğilimi gösterir, ama bu illaki de akıllıca demek değil.  Düz ekran TV’ler düşündüğünüzden çok daha az alan kaplarlar, dolayısıyla yeni TV’niz seyir koltuğunuzdan elli altmış santim daha uzakta kalıp size görüntüleri daha küçük gösterebilir.

Ayrıca yüksek çözünürlükle, daha büyük ekran alabilir ve görüntünün, kaynağından daha kötü görmekle ilgili endişe etmeden aynı mesafeden izleyebilirsiniz.  HD TV’lerin görüntülerinin parazitsiz olması, ekran karşısındaki ideal oturma mesafesinin, TV’nin yüksekliğinin üç-dört katı arasında olması anlamına gelir.

Hangi özelliklere dikkat etmeliyim?

Özellikler, burada hepsinden bahsedemeyeceğimiz kadar çok, ama size değerlendirmeniz için birkaç şey çıkardık.

Fotoğraf gösterimi: Eğer dijital bir kameranız varsa, hafıza kartları için yuva donanımı ya da kart okuyucular için USB girişi olan bir TV, ekranda fotoğraflarınızı görmenize olanak sağlar.

Bizim bir ekranı değerlendirirken baktığımız bazı şeyler burada, yani siz de bakmalısınız…

Karşıtlık: Parlak beyazların içinde herhangi bir yeşil, pembe ya da mavi izi olmamalı, siyahlar da, solmuş, gri, yeşil ya da mavi yerine tam siyah görünmeli.

Renkler: Ne kadar parlak ve düz olduklarına bakın, kenarlarının ne kadar parazitsiz olduğuna, renge doygun alanların ne kadar nokta dolu olduğuna ve özellikle karanlık sahnelerde ten renginin doğallığına bakın.

İnce detaylar: Ekran ne kadar doku sağlar?  Bir ağaç yeşil bir parça olarak mı görünüyor yoksa yaprakları tek tek görebiliyor musunuz?

Kenarlar: Özellikle eğimli olanlarda gölgelenme, parlak haleler ve sivrilikleri kontrol edin.

Hareket: Karalanma ya da bulanıklaşma, iz bırakma, sarsıntı ve köpüren noktalı parazitlere karşı hareket eden nesneleri ve hızlı kamera geçişlerini kontrol edin.

Görüntü yapaylığı: Engellenme, renk bantları, tanecikler, karalanma, nokta kaymasını gibi TV’nin görüntü işlemcisi ya da zayıf TV frekans ayarı yüzünden olabilecek problemlere bakın.  Son kararınızı vermeden önce TV’nin görüntü ayarlarını kurcalayın.  Günlük seyir zevki için fabrika ayarları nadiren iyidir.

Peki ya ses?

Görüntülere eşlik etmesi için en iyi sesi sağlamak adına TV’niz çok hoparlörlü ses sistemi ile donatılmış olmalı, ama bu her zaman bir opsiyon olmayabiliyor.  O yüzden, size bir TV’nin hoparlörlerini test ederken neyi dinlediğimizin bir listesi:

Bas: Sistemi sarsılmasına ya da hoparlörlerin çarpıklaşmasına sebep olmayacak, sesin geri kalanını sıkıştırmayacak ya da boğmayacak ama istendiğinde genişletilebilecek derin, yuvarlak gümbürtüler.

Vokaller: Sesler açık, zengin ve net olmalı, kutudan, burundan çıkıyor gibi ya da tiz değil.

Tiz sesler: Tiz ses efektleri, gürültülü sahnelerde temiz, kapsamlı ve yumuşak gelmeli ve ses sahnesine ağır basmamalı.

Ses sahnesi genişliği/derinliği: İyi bir televizyon, ekranda olup bitenin derinliğini, bütünlüğü kaybetmeden aktarabilmek için sesi TV’nin yanlarına, önüne ve arkasına verebilmelidir.

Satın almadan önce sormanız gerekenler

Bu soruları düşünmek için zaman harcamanız en iyi TV’yi seçmenizi kolaylaştıracak…

HD mi 4K mı?

Şu anda tadını çıkarabileceğiniz çok az yerli 4K içeriği olmasına rağmen 4K TV’ler baş döndürücü, iyi olanlar HD’nin 4K’ya video ölçeklemesini yapabiliyor.  Bunu demişken, eğer çok büyük bir TV almıyorsanız – 65 inç ve üstünden bahsediyoruz – full HD yeterli olmalı.

Hangi boyuta ihtiyacım olacak?

Bu tamamen TV’nin bulunacağı odanın boyutlarına ve harcamaya hazırlıklı olduğunuz nakit paranın miktarına göre şekil alıyor.  Genel bir kural olarak, kurulumdan ne kadar uzakta oturacağınızı ölçün (santimetre olarak), bu mesafeyi 1.36 ile çarpın ve sonucu en yakın ekran boyutuna yuvarlayın.  Düzgün, nispeten küçük bir televizyonun büyük ve pek özelliği olmayan bir televizyona göre daha mantıklı bir yatırım olduğunu da aklınızda bulundurun.  Ve eğer bir 4K TV satın alacaksanız, yüksek çözünürlük sebebiyle daha yakında oturabilirsiniz.

Kaç tane HDMI girişine ihtiyacım olacak?

Bir oturma odası TV’si için minimum 3 HDMI girişi aramanız gerekiyor.  Eğer bir set üstü kutusu ve oyun konsolları vs. takmak istiyorsanız şu HDMI girişleri çok çabuk dolacak.

Eski, analog kurulumumu bağlayabilir miyim?

Yeni kurumların birçoğu ikiden fazla kompozit bağlantı taşımıyor ve S-video hızla demode olmaya doğru ilerliyor.  Yeni TV’nizin bağlamak istediğiniz eski dijital kutulara, VCR’lara ya da DVD konsollarına bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin.

TV’mi duvara mı asmak istemeliyim?

Her şeyden önce, bahsi geçen duvarın bir düz ekranı taşıyacak kadar güçlü olup olmadığını kontrol etmek için bir inşaat uzmanına danışmanız gerekiyor.  Daha sonra istediğiniz kurulumun duvara monte edilmek için tasarlanıp tasarlanmadığını ve ilgili konsolların temel pakette mi dahil edildiğini yoksa ekstra olarak mı sunulduğunu öğrenin.

Ev sinemasına bağlayacak mıyım?

Eğer cevabınız hayırsa, kurulumunuzun ses performansı üzerine daha dikkatli düşünmek isteyebilirsiniz.  Herhangi bir bozulma ya da kabin zangırtısı olmadan mümkün olduğunca gürültü verebilecek bir ekran arayın.  Diyalogların kulağa nasıl geldiğini ve basın çıkartabileceği en derin sesi kontrol edin.

Diğer taraftan da, eğer evde düzgün bir ev sinema sisteminiz zaten varsa, ender rastlanan dahili hoparlörler için ekstra para ödemek çok ta mantıklı değil.

İyi alışveriş diliyoruz…

2021 yılının en iyi TV lerini merak ettiyseniz;

https://pckoloji.com.tr/2021-in-en-iyi-televizyonlari/

2021 ‘in en iyi Televizyonları

 

 

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: Content is protected !!